Descoperă ce alimente conțin antioxidantul quercitină
Descoperă ce alimente conțin antioxidantul quercitină
Identificată în anul 1937 de către un biochimist maghiar alături de vitamina C, quercitina și-a câștigat repede popularitatea, fiind cunoscută ca una dintre cele mai puternice substanțe antioxidante.
Iar antioxidanții, după cum bine știi, ajută la neutralizarea radicalilor liberi care au efecte nocive asupra organismului tău. Ce înseamnă acest lucru? Faptul că un aport echilibrat de quercitină este binevenit pentru menținerea unei sănătăți de fier.
Iar una dintre cele mai la îndemână variante pentru a ajunge la acest rezultat este alimentația. Da, o alimentație sănătoasă și bogată în substanțe nutritive nu doar că ne oferă mai multă energie și ne ajută să ne păstrăm greutatea în limite normale, dar poate ajuta și la
Haide să descoperim împreună mai multe informații utile, cât și ce alimente conțin un nivel mare de quercitină.
Quercitina, antioxidantul minune
Ai mai auzit până acum despre quercitină, antioxidantul minune cu efecte benefice asupra sănătății tale? Dacă nu, îți putem spune noi mai multe.
Această substanță face parte din categoria flavonoidelor, compuși vegetali prezenți în:
-
fructe,
-
legume,
-
ceai,
-
vin,
-
plante precum sunătoarea și gingko biloba.
Beneficiile quercitinei pentru sănătatea ta
Beneficiile quercitinei sunt nenumărate. De la prevenirea infecțiilor, reducerea inflamațiilor la scăderea riscului de afecțiuni cardiovasculare, reglarea tensiunii arteriale, îmbunătățirea activității sistemului nervos sau încetinirea procesului de îmbătrânire, quercitina trebuie să facă parte din arsenalul unui organism sănătos.
Mai trebuie menționat faptul că antioxidantul quercitină face echipă bună cu zincul, așa că nu uita să încerci alimente și suplimente bogate în zinc.
Ce contraindicații are quercitina
Dacă respecți doza zilnică recomandată de 500 mg, quercitina nu ar trebui să te afecteze. Însă dacă o depășești, pot apărea diverse reacții adverse, cum ar fi:
-
senzație de greață,
-
furnicături la nivelul membrelor superioare și inferioare,
-
dureri de mușchi,
-
dureri de cap.
Dacă nu ai depășit doza zilnică recomandată, însă te confrunți cu reacții adverse, mergi la medic pentru un consult. De asemenea, un consult este oricum recomandat în cazul administrării deoarece quercitina poate interacționa cu medicamente precum:
-
antiinflamatoare nesteroidiene,
-
antihipertensive,
-
antitumorale,
-
antidepresive IMAO,
-
antifungice,
-
antivirale.
Alimente ce conțin quercitină
Unul dintre pilonii unei vieți sănătoase și armonioase este o alimentație echilibrată. Nu mai e nevoie să-ți povestim despre importanța unei alimentații bogate în substanțe nutritive pentru ca organismul tău să funcționeze corespunzător.
Așa cum vitaminele și mineralele naturale te ajută, și quercitina poate să devină cel mai bun aliat pentru o sănătate de fier. La fel ca vitaminele și mineralele naturale, și quercitina are o mulțime de beneficii pentru sănătate de care te poți bucura. Însă care sunt alimentele ce conțin o cantitate mare de quercitină?
Le poți integra ușor în meniul tău?
Răspunsurile la aceste întrebări le poți afla din listele pe care ți le-am pregătit mai jos. Uite alimentele care conțin antioxidantul minune quercitina.
Legume:
-
ceapă roșie,
-
ceapă albă,
-
broccoli,
-
salată verde,
-
frunze de mărare,
-
frunze de fenicul,
-
kale,
-
ardei verde,
-
ardei galben,
-
capere,
-
roșii,
Fructe:
-
struguri,
-
cireșe,
-
mere,
-
afine,
-
zmeură,
-
merișoare,
-
mure,
-
agrișe,
-
cătină,
-
măceșe,
-
coacăze,
-
căpșuni,
-
portocale,
-
mandarine,
-
grepfruit,
-
lămâi,
-
lime.
În afară de fructe și legume, consumă regulat ceai negru și ceai verde, ambele fiind surse bogate de quercitină. De asemenea, completează cu beneficiile ceaiului Mursalski și ai grijă mai departe de sănătatea ta.
Suplimente cu quercitină și administrarea lor
Asimilarea quercitinei în organism se poate face cu ajutorul alimentației sau suplimentelor care conțin această substanță. Simplu de reținut. Nu-i așa?
Însă, în sezonul rece, cum poți să-ți asiguri necesarul de quercitină? Sunt mai multe moduri. Poți depozita la congelator fructe și legume de pe timpul verii, de exemplu. Sau poți lua suplimente care conțin doza zilnică recomandată de quercitină. Resveratrol Duo Quercitin este unul dintre suplimentele nutritive concentrate, cu spectru larg de acțiune.
Acesta are efect sinergic și combină beneficiile celor doi antioxidanți, resveratrol și quercitină, ajutând la buna funcționare a organismului. Iar 2 capsule de Resveratrol Duo + Quercitin pe zi sunt exact ce ai nevoie.
Așa că, nu uita să integrezi în meniul tău alimente ce conțin quercitină din lista de mai sus precum și suplimente nutritive cu antioxidantul minune. Bucură-te de ameliorarea infecțiilor virale, fortificarea imunității și susținerea sănătății sistemului cardiovascular. Fii de neoprit.
Fii mereu sănătos!
Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.