Antibiotice naturale – efecte miraculoase la îndemâna ta
Antibiotice naturale – efecte miraculoase la îndemâna ta
Termenul de „antibiotic” se referă la substanța naturală sau de sinteză capabilă să lupte împotriva organismului. Corpul nostru duce o luptă continuă cu bacteriile care alimentează producerea de infecții.
Știm că tratamentul cu antibiotic trebuie urmat la recomandarea medicului, în tratarea diferitelor afecțiuni. În același timp, anumite alimente comune pe care le consumăm zilnic au puterea de a acționa la fel ca antibioticele. În plus, acestea sunt utilizate în tratamente în multe culturi și de foarte mult timp.
Așadar, află în continuare ce „alimente minune” sunt bogate în proprietăți și pot fi utilizate ca antibiotice naturale sau ca ingrediente pentru prepararea rețetelor utilizate pentru tratamente
.
Usturoi și ceapă
Despre usturoi învățăm încă de mici cât este de sănătos și bogat în calități benefice pentru corpul nostru. Acesta poate reprezenta unul dintre scuturile organismului nostru care omoară bacteriile nocive. Usturoiul conține o cantitate semnificativă de antioxidanți și este considerat un puternic agent antifungic.
Acesta luptă împotriva infecțiilor din organism, întărește sistemul imunitar, reduce nivelul de colesterol dăunător din organism și în plus acționează asupra durerilor de oase provocate de artrită sau gută. Totodată poate fi o metodă eficientă de tratament împotriva bolilor pulmonare. Uleiul de usturoi are aceleași proprietăți, iar utilizarea lui ca supliment nutritiv poate contribui la tratarea unui număr semnificativ de boli.
Ceapa este bogată în vitamina C și fitochimicale iar acest lucru se reflectă direct într-un sistemu imunitar puternic. De asemenea, această legumă are proprietățile necesare pentru a fi un bun analgezic, antiinflamator și antibacterian. De aceea poate fi foarte utilă în tratarea rănilor sau a înțepăturilor de insecte.
Echinacea și eucaliptul
Echinacea și-a dovedit eficiența în tratarea bolilor de plămâni, a inflamațiilor de la nivelul gâtului, a gripelor sau virozelor respiratorii. Datorită proprietăților antibacteriene, antifungice și antivirale, echinacea poate fi utilă în cadrul infecțiilor dezvoltate pe baza bacteriilor din organism. Ca și particularitate, echinacea este recunoscută pentru lupta pe care o duce împotriva virusului herpex simplex.
Eucaliptul acționează ca antibiotic local datorită proprietăților antiseptice pe care le are. Uleiul de eucalipt se folosește pentru tratarea cistitelor, iar în ceea ce privește aparatul digestiv, acesta are calități astrigente ridicate.
Ghimbir și hrean
Ghimbirul este utilizat în tratarea gripelor deoarece contribuie semnificativ la creșterea temperaturii corpului și apariția transpirației. Acest lucru știm că ajută la eliminarea febrei. De asemenea, acesta stimulează circulația și are proprietăți antiinflamatorii.
Afecțiunile gâtului (de exemplu, bronșitele) sau problemele respiratorii sunt adesea tratate cu ajutorul hreanului. Înțepătorul ingredient este utilizat și în afecțiuni precum: parodontoză, reumatism, infecții urinare, răceli, gripe, sinuzită și nu numai.
Anemia și anorexia pot fi eliminate în urma consumului de hrean deoarece acesta crește pofta de mâncare. Paradoxul este reprezentat de faptul că acesta accelerează arderea grăsimilor, așadar se utilizează inclusiv în curele de slăbire.
Lista de alimente considerate ingrediente de bază în prepararea rețetelor de antibiotice naturale sau utilizate individual poate cuprinde și: pătrunjel, coriandru, oregano, chimen, fenicul, turmeric, scorțișoară, susan, fructe de pădure, citrice, miere, propolis și multe altele.
Recomandarea noastră este să potrivești alimentul sau rețeta în funcție de problema de sănătate apărută și să ții cont de efectele pe care fiecare dintre acestea le are asupra organismului.
Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.