Astm bronsic: simptome si tratamente accesibile tie
Care sunt simptomele astmului bronșic și cum îl tratezi?
Ai fost recent diagnosticat cu astm bronșic și ești îngrijorat? Ai simptome care te fac să bănuiești că suferi de această afecțiune?
Primul lucru pe care e necesar să-l faci este să eviți panica și să te documentezi cât poți de mult despre subiect. Există o mulțime de mituri și informații false care circulă fără oprire și care au transformat acest diagnostic într-unul de temut.
Vestea bună este că lucrurile pot fi tratate într-o manieră mai puțin excesivă, iar echipa Eden Line te susține cu informațiile de care ai nevoie.
Învață să te raportezi responsabil față de această afecțiune și descoperă cum o poți ameliora semnificativ.
Ce este astmul bronșic și cum se manifestă?
Pe scurt, astmul bronșic este o afecțiune a căilor aeriene cauzată de inflamația cronică a acestora. Astmul bronșic blochează fluxul de aer din căile respiratorii, acțiune care produce un disconfort fizic greu tolerabil.
De ce este dificil să facem față reacțiilor provocate de astmul bronșic?
Pentru că de cele mai multe ori acestea sunt reacții violente care ne afectează calitatea vieții. De exemplu, te poți confrunta cu episoade incontrolabile de tuse, cu senzația de sufocare sau presiune în piept, cu respirația șuierătoare care însoțește crizele de astm.
Trebuie să știi că această afecțiune nu ține cont de vârstă. Deși debutul ei se înregistrează mai mult în timpul copilăriei, poți fi diagonsticat cu astm bronșic la orice vârstă.
Printre persoanele expuse la astm bronșic se numără cei care deja mai au astfel cazuri în familie sau persoanele care se confruntă cu diverse alergii (alergii alimentare sau dermatite alergice). Nici persoanele sensibile la anumiți alergeni nu sunt ferite 100% de această afecțiune.
Alergenii de care trebuie să te ferești sunt:
-
părul de animale;
-
polenul anumitor plante;
-
praful;
-
substanțele chimice.
Alți factori care pot provoca astmul bronșic sunt: efortul fizic excesiv, infecțiile virale sau fumul de țigară, inclusiv în cazul fumătorilor pasivi.
Dacă te îngrijorezi și pentru cei dragi ție, e cazul să te calmezi. Nimeni nu este în pericol pentru că astmul bronșic nu este o afecțiune contagioasă. Singurul risc este să se transmită pe cale genetică, iar atunci un control medical e binevenit.
Dacă nu ești diagonsticat încă și doar suspectezi că ai această afecțiune, e bine să știi că poate fi foarte ușor depistată printr-o metodă simplă numită spirometrie.
Spirometria măsoară fluxul de aer din căile respiratorii, oferind o „radiografie” exactă a modului în care respiri. Tot ce trebuie să faci este să sufli într-un tub cuplat la un computer pe care doctorul urmărește cum se modifică fluxul de aer. Testul durează cel mult 15 minute, iar rezultatul îl primești pe loc.
Simptomele astmului bronșic
Dacă ai aceste simptome și încă nu ai fost diagnosticat, atunci ar fi bine să faci o vizită la medic și să soliciți efectuarea unei spirometrii.
Iată simptomele care indică posibila apariție a astmului bronșic:
-
senzația de presiune în capul pieptului;
-
senzația de sufocare, cunoscută și ca dispnee;
-
tusea incontrolabilă, inclusiv pe timp de noapte;
-
respirația șuierătoare.
Pe lângă aceste simptome principale, e posibil să te confrunți și cu următoarelele:
-
scăderea puterii de concentrare asupra sarcinilor zilnice;
-
transpirația excesivă;
-
imposibilitatea de a respira normal;
-
creșterea pulsului;
-
anxietate.
Care sunt tipurile de astm bronșic?
Există 3 tipuri de astm bronșic, dar toate pot fi ușor de controlat printr-un tratament adecvat.
1. Astmul alergic: este cea mai des întâlnită formă și îi afectează cu precădere pe cei cu o sensibilitate ridicată la alergeni.
2. Astmul copilăriei: afecțiunea debutează în copilărie ca efect al unei simple viroze.
3. Astmul ocupațional: această formă de astm este frecventă în rândul celor care lucrează în medii industriale și intră des în contact cu scurgeri de substanțe nocive sau degajări de fum.
Trebuie să știi că astmul bronșic este o afecțiune cronică pe care o ai întreaga viață.
Există forme ușoare care nu îți afectează calitatea vieții. Chiar dacă afecțiunea capătă amploare, poate fi ușor ținută sub control printr-un tratament responsabil și vizite regulate la medic.
Deși nu este o afecțiune psihologică, astmul bronșic poate fi declanșat de stresul emoțional. Așadar, cel mai bine este să eviți stresul de la locul de muncă și situațiile care îți creează un disconfort psihic major.
Pentru a înțelege cât de nociv este stresul pentru viața noastră de zi cu zi, te invităm să citești articolul nostru despre oboseala cronică – simptome, cauze, tratamente.
Tratamente naturiste pentru astmul bronșic
Vestea bună este că pe lângă tratamentul medicamentos, prescris de specialist, există și tratamente naturiste pentru astm bronșic. Aceste tratamente naturiste completează perfect tratamentul medicamentos și contribuie la îmbunătățirea stării de bine generale.
După cum te așteptai, suplimentele nutritive pot fi de un real ajutor, dacă știi cum să le alegi pe cele potrivite.
Un supliment nutritiv necesar în caz de astm bronșic este Cordyceps Sinensis. Capsulele de Cordyceps au la bază ciuperca tibetană, atât de râvnită în zonele asiatice datorită proprietăților sale curative demonstrate de mii de ani.
Cordyceps Sinensis este ideal pentru ameliorarea astmului bronșic datorită capacității sale antiinflamatoare. În plus, acest supliment nutritiv este capabil să amelioreze și chiar să vindece și alte afecțiuni ale organelor respiratorii, cum ar fi: pneumonia, enfizemul pulmonar, bronșita sau tuberculoza.
Pe lângă aceste proprietăți, Cordyceps Sinensis te umple de energie, dar te și imunizează 100%. Acest supliment nutritiv combate stresul, oboseala și anxietatea, posibili factori declanșatori ai astmului bronșic.
Cordyceps Sinensis face echipă bună cu Zinc Tablete, alt supliment nutritiv pe bază de zinc care lucrează în favoarea sistemului tău imunitar și la buna funcționare a organismului uman.
Pe lângă aceste beneficii, Zinc Tablet îți aduce și alte avantaje:
-
are proprietăți antiinflamatorii și împiedică apariția virușilor;
-
ajută la dezvoltarea sistemului osos și al dentiției;
-
sporește acuitatea vizuală și combate cataracta;
-
echilibrează nivelul de zahăr din sânge și contribuie la producerea insulinei.
Așadar Cordyceps Sinensis și Zinc Tablete sunt un ajutor în plus pentru cei ce au astm bronșic.
Sperăm că articolul nostru te va ajuta să te menții sănătos și bine informat. Până data viitoare, îți dorim multă sănătate și energie!
Pe curând!
Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.