Beneficii si recomandari ale consumului de ulei de usturoi
Uleiul de usturoi: beneficii și recomandări
Gripa sau răceala apar adesea în sezonul rece al anului. Iar pentru a te proteja, ai nevoie de un sistem imunitar puternic și pregătit să lupte împotriva virusurilor.
Sigur știi că unul dintre cele mai cunoscute alimente cu proprietăți antioxidante și antibacteriene este chiar usturoiul din cămara ta. Așadar, usturoiul este medicamentul natural cu care poți combate răceala și gripa.
Iar uleiul de usturoi are beneficii care îți pot ajuta organismul pe termen lung, mai ales dacă ții cont de recomandările noastre.
Dar ce faci atunci când nu-ți place gustul usturoiului? Sau când te ferești de mirosul pătrunzător pe care îl are acest aliment?
Ei bine, poți avea parte de beneficiile usturoiului fără a-i simți gustul sau mirosul.
Astăzi îți povestim despre avantajele uleiului de usturoi și cum îl poți include în alimentația ta.
Intărește-ți sistemul imunitar cu uleiul de usturoi
Uleiul de usturoi este o sursă de vitamine esențiale pentru sănătatea ta. De asemenea, consumul de usturoi aduce aportul de potasiu, fier, calciu și magneziu necesar organismului.
Și totodată, îți vine în ajutor pentru tratarea diferitelor afecțiuni sau chiar pentru menținerea siluetei. Ai auzit vreodată de ceaiul de usturoi? Printre alte metode sănătoase de slăbit rapid, ceaiul de usturoi ajută la dizolvarea depozitelor de grăsimi din corp, stimulează metabolismul și reduce pofta de mâncare.
Ceaiul de usturoi este bun și pentru menținerea sănătății sistemului circulator pentru că ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge și stimulează circulația sanguină.
Uleiul de usturoi fortifică sistemul imunitar pentru ca tu să te poți proteja de bacterii și virusuri. Rețeta, însă, nu este nouă.
Află lista alimentelor care întăresc sistemul imunitar și-l păstrează puternic și sănătos.
Uleiul de usturoi se folosește încă de pe vremea babilonienilor, deci cu aproape 4500 de ani î.Hr. Locuitorii Babilonului ungeau cu sucul de usturoi înțepăturile albinelor sălbatice sau chiar mușcăturile de șarpe.
Astăzi, acest ulei se obține prin presarea la rece a usturoiului, în urma căreia rezultă substanțe active nealterate. Iar pentru a elimina problema mirosului puternic și a gustului inconfundabil, s-au creat capsulele gelatinoase cu ulei de usturoi.
Alicina, substanța activă principală din usturoi este cea care are, de fapt, efect antibacterian. Așadar, capsulele cu ulei de usturoi au același efect precum usturoiul propriu-zis.
De altfel, s-a constatat că o capsulă de ulei de usturoi consumată are efectul a două căpățâni de usturoi în stare naturală.
Uleiul de usturoi – beneficii vizibile pentru sănătatea ta
Deși este un aliment de nădejde în bucătăria ta și are nenumărate proprietăți și vitamine, usturoiul își pierde calitățile atunci când este gătit. Iar dacă vrei să te bucuri de tot ce îți oferă, poți toca mărunt un cățel de usturoi și să îl înghiți cu apă.
Vestea bună este că poți include în alimentație capsulele cu ulei de usturoi pentru a beneficia de proprietățile curative ale acestui medicament natural și fără a avea de-a face cu mirosul pregnant sau gustul înțepător.
După cum îți spuneam mai sus, capsulele cu ulei de usturoi sunt suplimentul alimentar potrivit pentru întărirea sistemului imunitar. Însă lista beneficiilor nu se oprește aici.
Pe lângă fortificarea sistemului imunitar, uleiul de usturoi:
-are efect laxativ și diuretic;
-elimină bacteriile;
-te ajută să expectorezi;
-scade febra;
-uleiul de usturoi are efect detoxifiant;
-menține tonusul muscular;
-scade tensiunea arterială;
-combate simptomele reumatismului și astmului;
-previne apariția și dezvoltarea celulelor canceroase;
Așadar, tu consumi capsulele cu ulei de usturoi și te bucuri de rezultatele benefice pe care le au pentru sănătatea ta.
Recomandări și contraindicații ale uleiului de usturoi
Uleiul de usturoi are o mulțime de proprietăți curative care îți asigură o sănătate de fier. Așadar, se recomandă consumul capsulelor cu usturoi pentru susținerea tratamentului împotriva:
-bolilor respitarorii precum bronșita, pneumonia, astmul, tuberculoza;
-boli cardiovasculare precum arteroscleroza, hipertensiunea arterială, hipercolesterolemia;
-dereglărilor circulației sanguine;
-bolilor digestive precum enterocolita, gastrita;
-infecțiilor cu paraziți intestinali;
-bolilor oncologice;
-dereglărilor funcției splinei;
-bolilor sistemului nervos precum migrenele sau insomniile;
-afecțiunilor dermatologice precum dermatita, psoriazis;
-dereglărilor sexuale;
-afecțiunilor reumatismale;
-asteniei, oboselii;
-bolilor renale.
De asemenea, uleiul de usturoi se mai poate folosi extern, pentru tratarea inflamațiilor. Se aplică o cantitate mică de ulei pe zona inflamată pentru ca pielea să absoarbă uleiul.
Știai că poți folosi uleiul de usturoi și pentru tratarea otalgiei? Se toarnă puțin ulei în ureche, iar apoi se acoperă cu o bucățică de dischetă de bumbac pentru ca uleiul să nu curgă în exterior. După aplicare, persoana tratată trebuie să rămână în poziție culcată timp de 10-15 minute.
Avantajul capsulelor cu ulei de usturoi este că au foarte puține contraindicații față de medicamentele cu substanțe chimice.
Totuși, capsulele cu usturoi nu sunt recomandate persoanelor care fac tratament cu medicamente anticoagulante pentru că uleiul de usturoi stimulează circulația sangvină, iar persoana sub tratament ar putea sângera abundent.
De asemenea, capsulele cu ulei de usturoi pot interfera și cu medicamentele anticoncepționale.
Se recomandă citirea prospectului sau chiar consultul medicului înainte de consumarea uleiului de usturoi.
Până data viitoare, echipa Eden Line îți dorește multă sănătate și zile pline de vitalitate! Pe curând!
Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.