Cauzele si simptomele care anunta un infarct miocardic

18-02-2021

Ce simptome anunță un infarct miocardic





 

De cele mai multe ori, corpul nostru ne trimite semnale pe care nu trebuie să le ignorăm. Înregistrarea atentă a semnalelor ne poate salva viața. Mai mult, cunoașterea propriului corp ne pregătește pentru situații de criză, în care primul ajutor e vital pentru cei din jurul nostru.

 

Semnele de alarmă care anunță un infarct miocardic merită toată atenția noastră. De asemenea, infarctul miocardic nu trebuie privit ca o întâmplare fatală, ci ca o stare care poate fi prevenită. Există viață după infarctul miocardic și este perfect normală dacă respectăm o serie de reguli simple.

 

În plus, medicii spun că de cele mai multe ori, inima se poate vindeca după un infarct miocardic. În termen de aproximativ opt săptămâni, porțiunea afectată intră într-un proces de vindecare și se cicatrizează. În funcție de amplitudinea infarctului, zona afectată se contractă și pompează sânge mai puțin eficient, dar este funcțională.

 

Descoperă împreună cu noi simptomele infarctului miocardic. Vezi cum trebuie să acționezi pentru a rămâne în siguranță!

 

Ce este un infarct miocardic

Din punct de vedere medical, infarctul miocardic este văzut ca un blocaj la nivelul arterelor care irigă inima. Arterele coronare transportă sângele oxigenat spre inimă. Când una dintre artere este astupată de un cheag de sânge, inima nu mai primește suficient oxigen și se produce infarctul miocardic.

 

În timp, un stil de viață mai puțin sănătos duce la depunerea unor fragmente de calciu, grăsimi, colesterol sau alți produși sangvini pe pereții arterelor coronare.

 

Cauzele infarctului miocardic

Printre cele mai frecvente cauze ale infarctului miocardic se numără:

#1 Diabetul: principala provocare în caz de diabet este creșterea nivelului de glucoză din sânge. Un nivel peste medie deteriorează arterele coronare și favorizează producerea infarctului miocardic.

 

Vezi mai multe despre diabetul zaharat și principalele metode de evitare!

 

#2 Hipertensiunea arterială:  este explicată medical ca fluxul de sânge pompat de inimă care exercită o presiune crescută asupra pereților arteriali. Hipertensiunea deteriorează arterele și provoacă formarea plăcii de aterom.

 

Află mai multe despre hipertensiune: valori, simptome și remedii recomandate.

 

#3 Obezitatea: persoanele supraponderale prezintă un grad mai mare de risc pentru că li se asociază și alți factori precum diabetul, nivelul ridicat de trigliceride sau hipertensiunea arterială.

 

#4 Fumatul: merită eliminat complet pentru un stil de viață sănătos. Consumul de tutun favorizează apariția aterosclerozei și a infarctului miocardic.

 

#5 Istoricul familial: genetica ne poate face surprize neplăcute. Dacă un membru al familiei a trecut printr-un episod de infarct miocardic sau suferă de o altă boală cardiovasculară, riscul este crescut.

 

#6 Vârsta: arterele coronare se deteriorează odată cu vârsta, mai ales dacă organismul nu este obișnuit cu obiceiuri sănătoase. În cazul bărbaților, riscul producerii unui infarct miocardic apare la 45 de ani, iar în cazul femeilor, de la vârsta de 55 de ani.

 

#7 Alimentația bogată în grăsimi și zahăr: consumate în exces, carnea sau lactatele sunt alimente care cresc nivelul de colesterol rău din organism. Colesterolul rău (LDL) se lipește de pereții arterelor și cauzează îngustarea acestora. Medical, îngustările poartă denumirea de stenoze și favorizează producerea infarctului miocardic.

 

Cele mai comune semne ale infarctului miocardic

Simptomele infarctului miocardic creează confuzie pentru că pot indica și alte boli. Cu toate acestea, printre cele mai comune semne de alarmă în caz de infarct miocardic se regăsesc:

senzația de greață;

amețeală și confuzie;

tuse;

puls mărit;

transpirație;

dificultăți în respirație;

presiune în capul pieptului;

dureri în spate, în zona maxilarului sau în alte părți ale trunchiului.

 

Pentru o viziune de ansamblu, află mai multe despre bolile cardiovasculare: simptome și factori de risc.

 

Infarctul miocardic: metode de prevenție

Dacă te confrunți cu aceste simptome, este evident că trebuie să suni la 112 fără întârziere. Există totuși un set de reguli pe care e bine să le pui în practică până când apar medicii. Citește cu atenție și reține!

Să ai în permanență nitroglicerină în casă. Nitroglicerina își face efectul în aproximativ  trei minute și trebuie poziționată sub limbă. Comprimatul ajută la vasodilatația vaselor.

Să nu-ți lipsească nici aspirina. Ia aspirina de urgență.

Dacă te simți amețit, pe punctul de a leșina, tușește.

Monitorizează-ți pulsul. Bea un pahar cu apă în care dizolvi puțină sare dacă pulsul este prea slab. 

 

Cel mai sigur este să te programezi din șase în șase luni la cardiolog pentru a supraveghea sănătatea inimii tale. Vizitele dese la medicul de specialitate sunt o bună modalitate de prevenție.

 

Cordyceps Sinensis îți ține inima sănătoasă 

Paza bună te ferește de infarctul miocardic. Discuțiile regulate cu medicul cardiolog și alimentația echilibrată sunt un bun punct de pornire. Alimentația poate fi completată și prin consumul unor suplimente nutritive potrivite.

 

Un bun exemplu este Cordyceps Sinensis, adesea folosit în medicina chineză pentru a stabiliza bătăile inimii, cât și pentru corectarea aritmiei cardiace. Prezența moleculei de adenozină din compoziția Cordycepsului este benefică pentru circulația coronariană și cerebrală.

 

În plus, Cordyceps Sinensis este privit ca un aliat de încredere în recuperarea după accidentele cerebrale.

 

Studiile realizate de J. Holliday și M. Cleaver susțin că administrarea Cordycepsului reduce nivelul de colesterol și trigliceride. În schimb, crește lipoproteinele cu densitate mare, cunoscute drept colesterol bun.

 

Sperăm că articolul nostru îți creează o imagine mai clară despre simptomele infarctului miocardic și de acum înainte vei avea mai multă grijă de inima ta.

 

Până data viitoare, îți dorim o inimă sănătoasă și puternică!

 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.

 

Click aici-> Mă înscriu!