Ce este turmalina si care sunt beneficiile si proprietatile acesteia?
Dacă ai auzit în tot mai multe contexte despre turmalină, acum e momentul să înțelegi exact ce este turmalina și care sunt beneficiile acesteia pentru sănătatea ta. Este bine să ne cunoaștem din timp partenerii de încredere în menținerea sănătății organismului.
În primul rând trebuie să știi că turmalina este un mineral natural, cunoscut pe plan mondial și sub denumirea de magnet cristalin datorită încărcăturii sale electrice permanente. În componența acestui mineral intră 26 de microelemente din tabelul lui Mendeelev printre care magneziu, siliciu, potasiu, fier, mangan, iod, flor, siliciu.
Pe lângă proprietățile benefice sănătății tale, turmalina este departe de a fi un mineral anost ca aspect. Aceasta te surprinde cu o largă paletă de culori în care găsești negrul, verdele, albastrul, galbenul, rozul sau chiar roșul. În funcție de culoare, turmalina se axează pe anumite afecțiuni pe care le ameliorează cu succes.
Prelucrarea ingenioasă a turmalinei
În anii ’80, în Japonia se reușește pentru prima dată măcinarea acestui mineral foarte dur. Ulterior, coreenii sunt cei care prelucrează mineralul, obținând astfel turmalina lichidă care poate fi ușor combinată cu fibre naturale. Datorită acestei tehnologii a fost posibilă și crearea unor țesături în care sunt inserate cristale de turmalină.
Obiectele care conțin turmalină, fie că sunt textile sau nu, sunt o alternativă promițătoare pentru anumite afecțiuni ale corpului uman. Așa au apărut centuri lombare cu turmalină, genunchiere, centuri cervicale sau chiar eșarfe îmbogățite cu turmalină.
Cum funcționează turmalina
La încălzire, turmalina emite radiații infraroșii de undă lungă, cât și ioni negativi. De exemplu, cristalele de turmalină inserate în țesături emit radiații infraroșii prin încălzire la contactul cu pielea umană.
Cât despre ionii negativi, cu siguranță știi cât sunt de benefici prin acțiunea lor de neutralizare a radicalilor liberi, atât de nocivi pentru organismul uman. Ionii negativi sunt produși în urma creșterii temperaturii turmalinei. Aceștia pătrund în straturile profunde ale epidermei unde încep să acționeze benefic.
Proprietăți benefice ale turmalinei
Să descoperim împreună câteva dintre efectele pozitive pe care turmalina le are asupra organismului tău:
- fortifică sistemul imunitar;
- stimulează circulația sangvină;
- contribuie la dilatarea vaselor de sânge;
- reglează tensiunea arterială;
- ameliorează afecțiunile respiratorii;
- ameliorează oboseala, anxietatea și depresia;
- echilibrează sistemul nervos;
- ameliorează insomnia;
- ameliorează durerile reumatice;
- neutralizează acțiunea nocivă a radicalilor liberi;
- reduce durerile de stomac și combate constipația;
- îmbunătățește funcția renală și combate durerile lombare cauzate de afecțiuni ale rinichilor;
- ameliorează inflamațiile;
- ameliorează tulburările sexuale.
Corespondența afecțiune – culoarea pietrei de turmalină
Așa cum ai aflat deja, turmalina ameliorează o serie de afecțiuni și în funcție de culoarea pe care o are. Poți alege pentru casa ta mineralul potrivit nevoilor tale, care poate fi și un obiect decorativ.
Să vedem câteva posibile culori potrivite pentru casa ta!
Turmalina albastră
Pe lângă culoarea intensă, turmalina albastră întărește sistemul imunitar și ameliorează afecțiuniile respiratorii. În plus, echilibrează sistemul nervos, combate insomniile și transpirațiile nocturne.
Turmalina albastră are și efect cicatrizant și accentuează acuitatea vizuală.
Turmalina verde
Datorită culorii sale, turmalina verde are un efect calmant asupra sistemului nervos, amintindu-ți să te reconectezi la natură. Turmalina verde combate oboseala cronică și este ideală în tratarea claustrofobiei sau a atacurilor de panică.
Mineralul astfel colorat este benefic pentru inimă, întărește sistemul imunitar, combate problemele digestive și favorizează îndreptarea coloanei vertebrale.
Turmalina neagră
Una dintre proprietățile turmalinei negre este aceea de a neutraliza efectele negative ale radiațiilor emanate de aparatura electrocasnică. Mai mult, turmalina neagră absoarbe energia negativă transmisă de anumite persoane și îți echilibrează sistemul nervos.
Turmalina neagră are efect detoxifiant și îmbunătățește funcționarea glandei suprarenale. Dacă te-ai confruntat cu probleme ale glandei suprarenale deja știi cât de sâcâitoare este permanenta senzație de oboseală pe care o simți, problemele digestive și durerea acută din partea superioară a spatelui.
În aceste condiții, cu siguranță ți-ar prinde bine să ai în casă turmalină neagră, dar și mai bine ți-ar prinde o soluție alternativă care are în componența sa acest mineral. Este vorba despre centura lombară cu turmalină care îți ameliorează durerile semnificativ și șterge cu buretele senzația de oboseală. Folosește și alte produse cu turmalină cum ar fi:
După cum ai văzut, turmalina chair este un partener de nădejde în menținerea sănătății tale, alături de care ar fi bine să te lansezi într-o colaborare pe termen lung. La Eden Line găsești o gamă variată de produse de uz general pe bază de turmalină, ideale pentru nevoile tale.
Descoperă proprietățile benefice ale cristalelor cu turmalină și ai grijă de sănătatea ta și a celor dragi!
Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.