Ce faci când ai tensiune mică: simptome și soluții naturiste

14-01-2022

Ce faci când ai tensiune mică?

 

Oscilațiile de tensiune arterială pot cauza o mulțime de probleme în organismul tău. De aceea, este bine să știi ce să faci când ai tensiune mică sau, dimpotrivă, mare.

 

Astăzi vom vorbi despre hipotensiune, adică momentul în care valoarea tensiunii este mult prea mică și provoacă simptome deranjante.

 

Dar când putem vorbi de tensiune prea mică? Citește în continuare și descoperă când ar trebui să începi să te îngrijorezi în privința valorilor și ce să faci în astfel de situații.

 

Ce înseamnă tensiunea arterială și care sunt limitele normale

Te-ai întâlnit cu tensiunea de nenumărate ori. Inclusiv în discuțiile cu vechile cunoștințe care se plângeau că au valori prea mari sau prea mici. Bun, dar ce e mai exact această tensiune?

 

Tensiunea arterială reprezintă presiunea coloanei de sânge atunci când trece prin arterele tale. Asta înseamnă că schimbările de presiune la nivelul venelor pot produce schimbări în întregul organism. Valoarea ei se măsoară cu aparate speciale numite tensiometre.

 

Aparatele arată valoarea tensiunii în mm HG, adică milimetri coloană de mercur. În mod normal, un adult ar trebui să aibă o tensiune arterială cuprinsă între 90/60 și 120/80 mm HG.

 

Extremele care nu se încadrează în aceste limite sunt de două feluri:

-hipotensiune – sau tensiune mai mică decât valoarea limită minimă;

-hipertensiune arterială – când valorile sunt mai mari decât limita menționată.

 

Hai să vedem, acum, ce este hipotensiunea și de ce apare.

 

Hipotensiunea sau când ai, de fapt, tensiune mică

Tensiometrele arată două numere, unul mai mare și unul mai pic. În termeni de specialitate, ele se numesc:

-Tensiune sistolică;

-Tensiune diastolică.

 

Hipotensiunea se instalează atunci când primul număr este mai mic de 9, iar al doilea, mai mic de 6. Mai pe scurt, dacă ai tensiunea sub „9 cu 6” e posibil să începi să te simți rău.

 

În general, este recomandat să ai o tensiune mai degrabă mică, decât mare. Dar sunt persoane pentru care scăderea tensiunii vine la pachet cu stări neplăcute.

 

De fapt, abia atunci când începi să simți primele simptome, se pune problema că suferi de hipotensiune. Mai jos ți-am pregătit o listă cu principalele simptome care ar trebui să te îngrijoreze.

Cum îți dai seama că ai tensiune mică: simptome frecvente

Presupui că ai tensiunea mică, dar nu ești sigur? Uite care sunt primele semnale care apar în cazul hipotensiunii:

-stări de amețeală cu un grad mai mare sau mai mic de intensitate;

-stări de leșin;

-senzația de „cap gol”;

-oboseală;

-neclaritate în vedere;

-dificultăți de concentrare;

-stări de greață;

-piele rece, lipicioasă, umedă și de culoare palidă;

-puls prea mare sau prea mic pentru limitele normale corespunzătoare vârstei și -gradului de activitate fizică;

-respirație rapidă;

-confuzie – apare în special la vârstnici.

 

Pentru că simptomele tensiunii mici nu sunt unele grave, e posibil să le confunzi cu stări care apar din alte cauze. Cel mai bine e să-ți măsori tensiunea de fiecare dată când observi una sau mai multe dintre schimbările de mai sus în organismul tău.

 

Ce ai de făcut mai departe? Sunt păreri conform cărora cafeaua ajută la tensiunea mică. Este oare adevărat? Descoperă în cele ce urmează sfaturi sigure pentru aducerea tensiunii la nivel normal.

 

Ce faci când ai tensiune mică

Ai folosit un tensiometru și valorile sunt clare. Suferi de hipotensiune. Ce faci când ai tensiune mică? Sunt câteva metode care îți pot fi de ajutor pentru a-ți regla tensiunea arterială.

 

În primul rând, bea niște apă. Deshidratarea este unul dintre factorii care provoacă scăderea tensiunii. Așa că, nu uita să consumi suficientă apă în fiecare zi.

 

Încearcă o gură de cafea Ganoderma. Ea este bogată în Fier și aduce numeroase beneficii pentru sistemul cardiovascular. Despre cum te ajută ea mai exact, am vorbit puțin mai jos.

 

Nu în ultimul rând, include în dieta ta suplimente alimentare care asigură o tensiune arterială în limitele normale. Spre exemplu, printre beneficiile ciupercii Cordyceps Sinensis se numără și reglarea tensiunii.

 

Cum te poate ajuta cafeaua Ganoderma când ai tensiune mică

Când ai tensiune mică și stări de ușoară amețeală, cafeaua este o băutură care îți poate crește rapid tensiunea la valorile normale. Cum?

 

Cafeaua Ganoderma neagră, dar și cea Latte, conțin o cantitate semnificativă de Fier. Deficitul de acest mineral în organism se manifestă, de multe ori, prin scăderea tensiunii. Ridică-ți valorile cu o ceașcă de cafea gustoasă.

Extractul din ciuperca Reishi menține sănătatea sistemului cardiovascular.

Cafeaua cu Ganoderma conține și zahăr, în cantități mici, prevenind crizele de hipoglicemie care duc la tensiune mică.

 

Cordyceps și beneficiile lui pentru reglarea tensiunii arteriale

Capsulele de Cordyceps Sinensis conțin extract din ciuperca tibetană benefică pentru organimsul uman și Magneziu. Ele au efect vasodilatator și previn apariția problemelor cu tensiunea arterială.

 

Cu toate acestea, dacă observi că tensiunea ta rămâne mică și după administrarea capsulelor naturale, este indicat să faci o vizită la un medic specialist. El îți poate spune cel mai sigur care sunt remediile cele mai bune în situația ta.

 

Nu uita că stilul de viață este important pentru a te menține mereu în cea mai bună formă. Trăiește echilibrat și fii mereu sănătos!

 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.

 

Click aici-> Mă înscriu!