Cele mai eficiente metode de combatere a durerilor articulare
Cele mai eficiente metode de combatere a durerilor articulare
Durerile articulare reprezintă senzații de disconfort sau, în unele cazuri, chiar de iritație, care se resimt la nivelul diverselor articulații ale corpului uman. Inflamarea articulațiilor este cunoscută sub denumirea de artrită și este una dintre cauzele majore care provoacă durerile articulare.
La rândul ei, artrita se manifestă sub două forme: osteoartrită și poliartrită reumatoidă.
Care sunt caracteristicile osteoartritei și poliartritei reumatoidă?
Osteoartrita este mai des întâlnită la femeile care au vârsta cuprinsă între 20 și 50 de ani, dar poate apărea și la bărbați. În astfel de situații, durerile articulare sunt rezultatul deteriorării cartilajului articulațiilor.
Poliartrita reumatoidă se manifestă la persoanele care au un sistem imunitar deficitar. Ca urmare, articulațiile se slăbesc și se deformează odată cu trecerea timpului, fapt ce provoacă durerile articulare, se inflamează, iar în interiorul acestora se formează lichid.
Deseori, articulațiile de la nivelul genunchilor, șoldului, degetelor și picioarelor sunt cele care se deteriorează.
Care sunt cele mai frecvente cauze ale durerilor articulare?
Există diverse cauze care duc la apariția artritei și la manifestarea durerilor articulare, însă printre cele mai comune se numără următoarele:
- accidentările provocate de efortul fizic necorespunzător;
- inflamația tendonului;
- bolile autoimune;
- unele boli infecțioase precum gripa, hepatita sau oreionul;
- creșterea nivelului de acid uric din sânge;
- suprasolicitarea articulațiilor;
- înaintarea în vârstă;
- osteoporoza;
- infecții la nivelul oaselor;
- obezitatea;
- modificările de temperatură sau presiune.
Care sunt metodele prin care se pot combate durerile articulare?
Există câteva modalități eficiente care ajută la combaterea durerilor articulare, precum și la ameliorarea acestora
.
1. Exercițiile fizice
Practicarea unui sport (înot sau aerobic în apă) în mod regulat contribuie la prevenirea artritei, întrucât scade nivelul de oboseală și menține o greutate corporală normală. În acest mod, mușchii se întăresc și pot susține articulațiile.
2. Momentele de relaxare
Tehnicile de relaxare precum respirațiile profunde și yoga sunt utile pentru ameliorarea durerilor articulare.
În ceea ce privește yoga, aceasta contribuie la creșterea forței și flexibilității datorită elementelor de meditație, respirației controlate și posturii fizice. Pentru a descoperi mai multe detalii despre cum poți practica yoga și acasă, te invităm să citești articolul nostru despre beneficiile exercițiilor de yoga pentru sănătate.
3. Folosirea plasturilor
Plasturii pentru articulații Eden Line ameliorează durerile articulare, iar o cură de minimum 10 zile ajută la îmbunătățirea flexibilității corpului. Prin urmare, vei putea să-ți reiei activitățile zilnice și să nu mai resimți un disconfort major.
4. Consumul de acizi grași
Includerea suplimentelor nutritive Omega Essential în dieta ta ajută la ameliorarea durerilor articulare și reduce rigiditatea corpului. Compuse pe bază de extrași din uleiul semințelor de in, capsulele Omega Essential contribuie la menținerea sănătății întregului organism.
5. Comprese calde și reci
Aplicarea compreselor calde îmbunătățește circulația sângelui și ajută la relaxarea mușchilor, în timp ce aplicarea compreselor reci are rolul de a diminua intensitatea durerilor articulare.
6. Antiinflamatoarele naturale
Consumul de suplimente pe bază de turmeric este benefic în combaterea durerilor articulare.
7. Unguentele naturale
Unguentele naturale care au proprietăți de ameliorare a durerilor articulare sunt și ele recomandate.
8. Masajul frecvent
Amestecul din uleiuri esențiale cum sunt eucaliptul, menta, lavanda, cuișoarele, nucșoara ori salvia cu un uleiul de bază precum cel din avocado, cocos sau măsline este benefic pentru organism.
Masarea frecventă a articulațiilor cu astfel de uleiuri diminuează intensitatea durerilor și îmbunătățește mobilitatea corpului.
9. Băile călduțe
Apa călduță împreună cu câteva picături din ulei de lavandă, rozmarin sau ienupăr este un bun remediu împotriva durerilor de articulații.
La final, sperăm că toate aceste informații te vor ajuta să elimini durerile articulare și te bucuri din plin de toate activitățile zilnice. Iar în cazul în care durerea persistă sau inflamarea articulațiilor se manifestă brusc, consultați un medic specialist pentru a evita agravarea stării de sănătate.
Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.