Cum sa faci fata virozelor si racelii pe timp de iarna

26-10-2020

Cum să faci față virozelor și răcelii pe timp de iarnă

 

 

 

 

 

Pe lângă atmosfera de sărbătoare și emoția reîntâlnirii cu cei dragi, sezonul rece vine la pachet cu o serie de provocări mai puțin plăcute: gripa și virozele respiratorii.

 

Pentru a nu compromite bucuria revederii cu familia și prietenii apropiați, merită să-ți dezvolți câteva strategii utile pentru a ține la distanță virușii responsabili pentru gripe și viroze.

 

Iată tot ce trebuie să știi despre prevenirea și tratamentul virozelor respiratorii și al răcelilor!

 

Virozele respiratorii și răceala: diferențe pe care e bine să le cunoști

 

E bine să știi că virozele sunt definite de medici ca infecții ale căilor respiratorii superioare (laringele, faringele, cavitatea bucală și căile nazale). Deși mainfesătările virozelor țin de istoricul personal al fiecăruia, cele mai frecvente simptome sunt tusea, febra, durerile de cap, durerile musculare și o senzație bruscă de oboseală și lipsă de energie.

 

Virozele cauzează complicații doar în cazul persoanelor cu un sistem imunitar slăbit, cum ar fi cei care fac chimioterapie sau au trecut recent printr-un transplant de organe. Manifestările virozelor sunt destul de neplăcute și pentru copiii de vârste fragede care nu au încă un sistem imunitar bine format.

 

Printre complicațiile declanșate de viroze se numură otita, encefalita, sinuzita, meningita sau pneumonia.

 

Spre deosebire de viroze, răceala este o infecție virală a căilor nazale și a gâtului. Provocată de peste 200 de tipuri de virusuri, răceala se instalează progresiv în organism și se manifestă destul de rar prin febră.

 

Starea de oboseală este mai puțin accentuată ca în cazul virozelor, dar strănutul, durerea în gât și nasul înfundat sunt manifestări frecvente ale răcelii. În ceea ce privește complicațiile produse de răceală, cele mai des întâlnite sunt infecțiile urechii externe și congestia sinusurilor.

 

Atât virozele respiratorii, cât și răceala se transmit fie prin contact direct, fie prin contact indirect, prin atingerea suprafețelor cum ar fi: clanța ușilor, mesele de lucru, tastatura și alte obiecte atinse de persoana infectată.

 

Indiferent de simptompe, discuția cu un medic nu trebuie amânată.

 

Combate apariția virozelor și a răcelilor prin obiceiuri sănătoase

 

Din fericire, o atenție mai mare acordată ție însuți te poate feri întreaga iarnă de întâlnirea cu virozele respiratorii sau răceala. Experții de la Mayo Clinic, celebrul centru medical american din Minnesota recomandă o serie de obiceiuri sănătoase.

 

Iată ce trebuie să faci pentru o iarnă plină de sănătate și imunitate!

.     

   Hidratarea înseamnă sănătate

 

Cu toții știm cât este de importantă hidratarea pe timp de vară, dar nici în sezonul rece nu trebuie neglijată. Ceaiurile și supele calde fluidizează secrețiile nazale și sunt un bun tratament pentru viroze respiratorii și răceli.

       

    Amintește-ți de momentul tău de repaus

 

Dacă vreunul dintre „inamicii imunității” ți-a pătruns în organism, atunci nu te forța să funcționezi la capacitate maximă. E clar că ai nevoie de odihnă. Câteva ore de somn pot face minuni.

       

    Bucură-te de efectele umidificatorului

 

Dacă încă nu ai un umidificator sau vaporizator, e cazul să faci rost de unul. Pentru a decongestiona căile nazale e nevoie ca nivelul de umiditate dintr-un spațiu închis să fie de 50%.

       

    Sarea: secretul eliberării căilor nazale

 

Folosește picături cu soluție salină, mai ales înainte de culcare. Pe lângă un somn liniștit, vei scăpa instant de senzația de blocaj a căilor nazale.

       

   Stai departe de fumul de țigară

 

E important să știi că fumul de țigară agravează simptomele virozelor respiratorii sau a răcelilor. Evită-l pe cât posbil!

 

Tratament pentru viroze și răceală: mixul tău sănătos de suplimente

 

Pe lângă toate aceste măsuri de precauție, merită să îți refaci stocul de suplimente nutritive capabile să-ți fortifice imunitatea și să-ți readucă starea de bine, indiferent de sezon.

 

Descoperă cel mai sigur tratament în caz de viroze respiratorii și răceli!

 

Un ajutor de nădejde este Cordyceps Sinensis care funcționează ca imuno-modulator, refăcând orice sistem imunitar epuizat. Datorită compoziției în care se regăsesc vitaminele E și C, betacarotenul și seleniul, suplimentul pe bază de ciuperca tibetană combate afecțiunile sistemului respirator, printre care: bronșita, astmul bronșic sau pneumonia.

 

În plus, Cordyceps Sinensis revitalizează întregul organism și alungă starea de oboseală.

 

Datorită funcției antiinflamatoare, Zinc Tablet susține sistemul imunitar și reglează gustul și mirosul, ușor de alterat mai ales în caz de răceală. Zinc Tablet scade din intensitatea durerilor musculare, specifice în caz de viroze, și poate preveni acțiunea a peste 40 de viruși.

 

De asemenea, Omega Essential valorifică beneficiile aduse de uleiul de semințe de in, funcționând ca un stimulent eficient al sistemului imunitar. Acțiunea antiinflamatoare și emoilentă îl transformă într-un partner de încredere în combaterea virozelor respiratorii sau a anumitor complicații ca astmul bronșic.

 

De altfel, merită să-ți aprovizionezi bucătăria cu ingrediente ca hreanul, ardeiul iute sau usturoiul. Toate au un efect antioxidant puternic, fiind soluții naturale eficiente pentru decongestionarea căilor nazale și a sinusurilor, cât și pentru prevenirea răcelii.

 

Pentru un sistem imunitar imbatabil, citește mai mult și despre beneficiile capsulelor cu ulei de usturoi pentru sănătatea ta.

 

Sperăm că sfaturile noastre despre prevenirea și tratamentul virozelor și răcelilor îți sunt de folos și te vor ajuta să depășești cu bine orice provocare lansată de sezonul rece.

 

Multă sănătate și imunitate!

 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.

 

Click aici-> Mă înscriu!