Din ce cauză apare deficitul de calciu și cum îl tratezi

06-04-2022

Din ce cauză apare deficitul de calciu și cum îl tratezi

 

 

Te simți slăbit, ai des palpitații și furnicături prin mâini și picioare? S-ar putea să te confrunți cu un deficit de calciu sau, cum ar zice medicul tău, cu hipocalcemie. 

 

Unul dintre cele mai abundente minerale din corp, calciul este esențial pentru organismul tău, de aceea trebuie să ai grijă ca aportul zilnic să fie corespunzător. Dacă nu consumi alimente care conțin calciu sau nu incluzi în meniul tău suplimente nutritive care să te ajute în acest sens, în timp, efectele pot fi neplăcute. 

 

Află de ce este important să ai un aport corespunzător de calciu în organism, cauzele deficitului, cum îl poți trata și alte informații interesante din articolul pe care l-am pregătit special pentru tine. 

 

Importanța și rolul calciului în organism

Nu degeaba calciul este unul dintre cele mai importante minerale. Un nivel bun al calciului menține organismul puternic, sănătos și:

-ajută la coagularea sângelui,

-previne osteoporoza,

-ajută la funcționarea sistemului locomotor,

-activează enzimele (macromolecule care ajută producerea reacțiilor chimice la nivel celular).

 

Află mai multe despre importanța calciului în organism și dă mai departe aceste informații de care toată lumea are nevoie.

 

Cauzele lipsei de calciu

Știi ce este deficitul de calciu, dar care sunt cauzele acestei afecțiuni? Le-am listat pentru tine pe cele mai importante:

-consum insuficient de calciu (alimente sărace în calciu, 

-afecțiuni care reduc absorbția mineralului,

-administrarea anumitor medicamente, 

-modificări hormonale (menopauza la femei),

-tulburări hormonale (hipoparatiroidism – secreția glandelor paratiroide, care controlează nivelul de calciu din sânge)

-deficit de vitamina D,

-factori genetici.

 

Mai trebuie să menționăm faptul că deficitul de calciu poate să apară atât la copii, cât și la adulți, mai ales dacă discutăm despre factorul genetic sau alte tulburări de malabsorbție.

 

Osteoporoza și osteopenie, efecte ale deficitului de calciu

La adulți și, în principal, la femei, unele dintre cele mai neplăcute efecte ale deficitului de calciu sunt osteopenia și osteoporoza, acestea afectând sistemul osos.

 

Diferența dintre osteopenie și osteoporoză este că osteopenia este precursoare osteoporozei. Practic, dacă reușești să crești aportul de calciu în organism, poți bloca dezvoltarea osteoporozei. 

 

Așa că află din timp simptomele osteoporozei și mai departe îți vom spune și cum o poți preveni.

 

Ce alimente conțin calciu

Se spune că ești ceea ce mănânci. Regimul tău alimentar include alimente bogate în nutrienți, pregătite corespunzător, fără prăjire? Atunci te așteaptă o viață lungă și sănătoasă. Sau, în cazul nostru, un aport bun de calciu și un sistem locomotor care funcționează bine.

 

Așa că ai grijă la ce mănânci și dacă vrei să spui la revedere hipocalcemie, introdu în meniul tău alimente bogate în calciu precum:

-germeni de grâu,

-fasole, 

-țelină,

-pătrunjel,

-alune,

-telemea,

-nuci.

 

Tu consumi regulat aceste alimente? Dacă da, nu renunța la ele. Vei observa îmbunătățiri pe parcurs. Dacă nu, introdu-le pe rând în meniul tău. 

 

Suplimente nutritive pentru deficitul de calciu

Pentru ca deficitul de calciu să dispară, e indicat să-ți completezi alimentația plină de nutrienți și cu suplimente nutritive care se pot absorbi rapid și ușor. Dar care sunt acelea și ce conțin ele?

 

Locomotor Biocalcium pentru deficitul de calciu

Locomotor Biocalcium este un amestec unic de extract de L-aspartat de  calciu din rădăcină de yam, turmeric și aloe vera. Aceste ingrediente asigură o absorbție a suplimentului de peste 90%.

 

Locomotor Biocalcium este un remediu natural pentru întărirea oaselor și articulațiilor așa că nu uita să-l pui pe listă.

 

Biocalciu pentru femei pentru hipocalcemie

Femeile sunt mai predispuse la deficit de calciu care duce inevitabil la boli osoase din cauza schimbărilor hormonale, ca să nu mai vorbim de apariția menopauzei. Biocalciu pentru femei conțin L-aspartat de calciu și lactat de zinc, formulă care permite o absorbție de peste 90%. 

 

Cafea cu extract de Ganoderma

Ți-am povestit despre beneficiile cafelei cu Ganoderma. Pe lângă gustul delicios și energizant, mai trebuie să știi că această cafea conține de 6 ori mai mult calciu decât laptele și de 15 ori mai mult magneziu decât broccoli. 

 

Bea zilnic o ceașcă de Ganoderma Caffe Latte sau Reishi Cafea neagră cu Ganoderma pentru ca aportul tău de calciu să fie la înălțime.

 

Deficitul de calciu poate fi prevenit și tratat cu ajutorul unei alimentații pline de nutrienți și suplimente nutritive potrivite.

 

Fii mereu sănătos!

 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.

 

Click aici-> Mă înscriu!