Trucuri pentru prevenirea durerilor lombare
Trucuri pentru prevenirea durerilor lombare
Se spune că odată cu înaintarea în vârstă, apar diverse afecțiuni cu care ești nevoit să te confrunți. Dar cum îți dai seama când vine acel moment în care starea ta de bine se schimbă? Atunci când începi să simți dureri lombare din ce în ce mai des.
Spatele te poate durea din mai multe motive, pe care le vom descoperi astăzi împreună. Dar, pentru a elimina disconfortul din zona inferioară a spatelui, e nevoie de câteva metode de prevenție eficiente, pe care le poți include în activitățile tale zilnice.
Citește în continuare despre cauzele durerii lombare, tipurile existente și factorii de risc care conduc spre disconfortul mijlocului. Descoperă metode utile de prevenție și vezi care sunt beneficiile centurii cu turmalină și recomandări de purtare pentru ameliorarea problemelor cu spatele.
Ce sunt durerile lombare
Partea inferioară a spatelui tău este o zonă foarte importantă pentru sprijinul întregii zone superioare a corpului. Coloana lombară este compusă din oase, discuri, mușchi, nervi, ligamente și articulații care oferă suport și flexibilitate.
Tocmai datorită numeroaselor elemente din structura zonei lombare, ea este predispusă mai ușor la dureri și accidente neplăcute. În general, atunci când simți dureri în partea de jos a spatelui, ele sunt cauzate de probleme cu ligamentele, articulațiile sau discurile coloanei.
Totuși, sunt momente în care durerile lombare apar la nivelul mușchilor, fiind cauzate de întinderi apărute în urma unor mișcări bruște.
Dacă vrei să știi cum să scapi de durerile din zona lombară, trebuie să înțelegi ce a dus la disconfortul respectiv pentru a putea preveni apariția acestuia.
De ce apare durerea de spate lombară
Sunt multe persoane care asociază durerea de spate lombară cu hernia de disc. Însă, nu doar această afecțiune poate produce senzațiile neplăcute în zona mijlocului. Iată care sunt cele mai frecvente cauze care produc durerile de spate:
-întinderile – afectează mușchii și ligamentele și apar atunci când execuți mișcări bruște și dificile pentru tine;
-poziția incorectă – dacă stai mai tot timpul cocoșat, atunci durerile lombare nu ar trebui să te surprindă;
-leziuni ale discurilor coloanei – durerile care apar din această cauză ar trebui să dispară după 3 zile;
-scolioza – cunoscută și sub numele de curbura anormală a coloanei vertebrale;
-sciatica – atunci când un disc apasă pe nervul sciatic care conectează coloana la picioare;
-osteoporoză – sau, în general, alte probleme care afectează oasele.
Dacă simptomele pe care le ai sunt minore, poți oferi un plus de ajutor spatelui în susținerea greutății. Spre exemplu, descoperă proprietățile și efectele centurilor lombare pentru un mijloc fără dureri.
Tipuri de dureri în zona lombară și factori de risc
Există mai multe tipuri de dureri în zona lombară, în funcție de diferiți factori. Spre exemplu, în funcție de ce le-a declanșat, avem:
1. Dureri lombare mecanice;
2. Dureri lombare din cauze inflamatorii.
Cele mecanice sunt determinate de mișcarea fizică în exces sau mișcări executate brusc. Cele inflamatorii sunt cauzate de probleme la nivelul nervilor din zona lombară și se simt mai mult pe o singură parte a corpului.
În ceea ce privește durata disconfortului, durerile lombare se clasifică în:
1. Dureri acute;
2. Dureri cronice.
Cele acute apar brusc și au o intensitate crescută. Ele pot ține până la 72 de ore. De cealaltă parte, durerile cronice pot persista până la 3 luni, însă au o intensitate puțin mai scăzută.
În general, vârstnicii și femeile însărcinate sunt mai predispuși la apariția durerilor de mijloc. Persoanele cu o vârstă înaintată prezintă un risc ridicat deoarece ligamentele lor sunt mai slăbite decât ale unei persoane tinere. Iar în cazul femeilor însărcinate, problema apare atunci când fătul are o greutate mai mare decât poate spatele mamei să susțină.
Toate tipurile de dureri în zona lombară se pot preveni și ameliora cu centuri cu turmalină. Mai jos ai toate informațiile de care ai nevoie pentru a știi cum să le folosești corect și ce beneficii aduc ele.
Trucuri pentru prevenirea durerii de spate în zona lombară
Dacă ai trecut deja printr-o criză de mijloc, atunci știi cât este de neplăcut să simți durere de spate în zona lombară.
Uite ce-ți recomandăm pentru prevenirea durerilor lombare:
-poartă centura cu turmalină pentru suport lombar;
-adoptă o poziție corectă atunci când stai în șezut, dar și când petreci mai mult timp în picioare;
-încearcă să nu ridici greutăți mai mari decât poți duce;
-fă exerciții fizice cu regularitate – dar ai grijă ca ele să aibă o dificultate potrivită nivelului tău de antrenament;
-evită ridicările și întoarcerile bruște care pot conduce la întinderi musculare;
-nu căra în spate obiecte prea grele;
-programează-te la o sesiune de acupunctură.
Scapă de grija unui nou episod dureros cu ajutorul metodelor menționate, pe care le poți aplica în viața ta începând de azi.
Combate durerea de mijloc cu centuri cu turmalină
Centura lombară cu turmalină are o acțiune terapeutică pentru durerile de mijloc. Mineralul din țesătura centurii încălzește zona în care este aplicată și îmbunătățește circulația sangvină. Astfel, după purtare regulată, durerile dispar.
Pentru rezultate optime, îți recomandăm să porți centura timp de 15-30 de minute de 2 ori pe zi.
Ca întotdeauna, Eden Line ți-a adus doza de informații utile despre un stil de viață sănătos. Sperăm ca soluțiile naturiste pe care ți le-am propus pentru problemele de spate să te ajute în recăpătarea stării de bine.
Fii mereu sănătos!
Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.