Hepatita B: modalitati de transmitere, simptome si tratament
Hepatita B: modalități de transmitere, simptome și tratament
Larg răspândită la nivel mondial, hepatita B este cunoscută pentru efectul nociv pe care îl are asupra ficatului.
Dacă faci parte din rândul norocoșilor cu un sistem imunitar de fier, hepatia B nu te va afecta deloc, iar în cazul în care o va face, ai șansa să te vindeci în aproximativ 6 luni.
În caz contrar, hepatita B îți poate crea probleme pentru întreaga viață. Atunci trebuie să înveți cum să o controlezi printr-un regim alimentar adecvat și prin tratamente eficiente, recomandate de medic.
Din păcate, virusul de hepatita B este contagios și e important să știi cum te poți proteja pe tine și pe cei din jur de acest pericol. Dacă deja ai fost diagonsticat cu acest virus, nu te panica pentru că soluții există.
Echipa Eden Line îți va oferi sfaturi importante legate de regimul alimentar pe care trebuie să-l urmezi și remediile naturiste care te pot ajuta semnificativ sau îți pot ameliora starea.
Cum se transmite hepatita B?
Pentru a fi cu un pas înaintea acestui virus, trebie să înțelegi care sunt modalitățile de transmitere, care sunt tipurile de hepatită B și ce implică fiecare.
Modalitatea cea mai sigură de transmitere a hepatitei B este prin contact sexual neprotejat cu o persoană infectată. Hepatita B poate fi transmisă și prin sânge sau alte fluide corporale. Paradoxal, dacă virusul este prezent în salivă, acesta nu se transmite prin strănut sau tuse.
Există și situații în care o femeie însărcinată este infectată cu hepatita B, iar virusul se transmite fătului. Tocmai de aceea, un control medical de rutină trebuie efectuat cât mai des.
O altă problemă o reprezintă instrumentele medicale nesterilizate. O vizită la stomatolog sau o intervenție chirurgicală pot reprezenta contexte în care virusul se propagă dacă ustensilele folosite nu au fost sterilizate corespunzător.
Perioada de incubare a virusului este de minim 70 de zile și de maxim 180 de zile. Odată ce virusul s-a infilitrat în organism, acesta poate fi identificat în termen de 30 – 60 de zile de la contaminare.
Tipurile de hepatita B și simptomele prin care se manifestă
Există două tipuri de hepatită B care impun o atenție specială și un tratament pe măsură. Este vorba despre hepatita B acută care nu reprezintă deloc un motiv de îngrijorare. Aceasta este forma ușoară a hepatitei B care durează aproximativ 6 luni.
O infecție prezentă în organism, dar nedepistată la timp poate cauza vulnerabilitate în fața virusului hepatitei B. Din fericire, sistemul imunitar este suficient de puternic încât să facă față acestei infectării cu hepatita B, iar după perioada de timp menționată, pacientul își poate relua viața în parametrii normali.
Celălalt tip se numește hepatita B cronică și reprezintă forma mai violentă a virusului. Din cauza sistemului imunitar slăbit, hepatita B cronică poate dura mai mult de 6 luni sau chiar întreaga viață. Această infecție poate cauza apariția altor afecțiuni care îți pot deteriora serios sănătatea. Tocmai de aceea, respectarea regimului alimentar și a tratamentului prescris esențială.
În perioada de incubație a virusului apar simptome care îți afectează calitatea vieții semnificativ. Iată-le!
-
febră;
-
oboseală;
-
îngălbenirea pielii și a albului globilor oculari;
-
senzația de greață și chiar vărsături;
-
culoarea închisă a urinei;
-
lipsa poftei de mâncare;
-
dureri articulare și abdominale.
Există persoane care în merioada de incubație nu manifestă niciun simptom. Așadar, vizitele dese la medic și analizele regulate sunt necesare pentru ați putea cunoaște adevărata stare de sănătate. Virusul hepatitei B poate fi ușor depistat în urma unor analize de sânge.
Un regim alimentar eficient în caz de hepatită B
Regimul alimentar este un factor important în perioada infectării cu hepatita B, ajutându-te să ții afecțiunea sub control.
Dacă ai fost diagnosticat cu hepatita B, indiferent de tipul ei, atunci e cazul să eviți următoarele alimente: prăjelile; mezelurile; conservele; produsele afumate; creier; rinichi; icre; sardele; legume usacte; migdale; nuci; alune; untură; slănină; carnea grasă de porc, oaie sau rață, dar și sarea și alte condimente.
Băuturile alcoolice, carbogazoase sau cafeaua sunt și ele prezente pe lista produselor interzise.
Pentru a învinge cât mai rapid hepatita B, ai nevoie de un regim alimentar echilibrat și sănătos. Printre produsele recomandate se numără:
-
legumele proaspete sau gătite în aburi: morcovi, sfeclă roșie, păstârnac, țelină, salată castraveți, spanac, dovlecei, conopidă, roșii;
-
fructele proaspete, bogate în antioxidanți: mere, fructe de pădure, citrice;
-
carne de pui, curcan sau vită preparată pe grătar sau fiartă și consumată cu moderație;
-
pește preparat pe grătar sau la cuptor, fără ulei și consumat într-o manieră echilibrată;
-
lapte degresat și fără adaosuri de sare;
-
cereale integrale;
-
ouă: maximum două ouă fierte pe săptămână.
Remedii naturiste pentru hepatita B
Un regim alimentar echilibrat este perfect completat de consumul de suplimente nutritive adecvate. Pentru că în perioada infectării cu hepatita B, ai nevoie de un sistem imunitar de excepție, o variată inspirată este să apelezi la Cordyceps Sinensis, campionul imunității tale.
Acest supliment nutritiv care valorifică proprietățile curative ale ciupercii tibetane Cordyceps și-a câștigat popularitatea la nivel mondial prin componența sa complexă. Așadar, Cordyceps Sinensis conține următoarele:
-
amionoacizi;
-
beta-caroten;
-
vitaminele C și E;
-
seleniu;
-
peste 80 de fermenți;
-
72 de microelemente.
Pe lângă întărirea sistemului imunitar, Cordyceps ameliorează și combate afecțiunile ficatului, cum ar fi hepatitele și cirozele.
De asemenea Cordyceps mai are un partener de încredere în lupta cu hepatita B. Acesta este Chitosan capsule, supliment extras din ciuperca agaricus blaze, fiind supranumit și „potențatorul longevității”.
Chitosan este un supliment nutritiv care îmbunătățește funcționarea sistemului digestiv și detoxifică organismul. În plus, Chitosan întărește cu succes imunitatea și reface celulele hepatice, susținând funcția antitoxică a ficatului.
Așadar aceste doua suplimente nutritive sunt bine venite atunci când ai nevoie de un sistem imunitar puternic și pregătit să facă față în lupta cu virușii.
Sperăm că articolul nostru ți-a clarificat toate nelămuririle referitoare la hepatita B, iar acum știi care sunt simptomele cum să te protejezi eficient de aceasta. Până data viitoare, menține-te sănătos și lasă spațiu în agenda ta pentru o vizită la medic.
Pe curând, cu sănătate!
Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.