Intareste-ti sistemul imunitar cu zinc si combate raceala

03-09-2021

Zincul și proprietățile sale pentru a ține la distanță răceala

 

Probabil că ai auzit deja de nenumărate ori cât de bine este să integrezi vitaminele și mineralele în alimentația ta zilnică. Ascultă toate acele sfaturi pentru că ele te pot ajuta să treci cu bine peste momentele în care organismul are nevoie de un mic ajutor. Proprietățile elementelor precum Calciu, Magneziu sau Zinc sunt extrem de importante pentru sănătatea ta.

 

Vrei să scapi de oboseală și să te bucuri de un sistem imunitar puternic în fața răcelii? Atunci ia-ți starea de bine și din vitamine și simte-te în formă.

Astăzi, punem sub reflector Zincul și o să descoperim împreună toate beneficiile pe care le poate aduce consumul lui cu regularitate.

 

Tu știi care sunt proprietățile zincului?

Știai că un adult are în medie 2-3 grame de Zinc în organism? Dacă vrei și mai multe detalii, să știi că peste 50% din cantitate se regăsește în mușchii scheletici. Apoi, aproximativ 30% din aportul de zinc merge către oase, iar restul procentelor se distribuie în egală măsură în piele și ficat.

 

Chiar și prin vene îți curge elementul esențial în metabolismul celular. De ce e important să știi aceste aspecte? Pentru a înțelege cu adevărat rolul Zincului în organismul tău.

Iată care sunt principalele beneficii ale consumului de Zinc:

-întărește sistemul imunitar;

-ajută la formarea oaselor și la fortificarea lor;

-sporește creșterea și refacerea țesuturilor;

-sprijină funcțiile cerebrale;

-are numeroase proprietăți antiseptice și antibacteriene;

-regenerează funcția hepatică;

-în cazul persoanelor de sex masculin, contribuie la maturarea și motilitatea spermatozoizilor;

-la femeile însărcinate, are un rol esențial în creșterea și buna dezvoltare a fătului;

-în cazul copiilor, este important pentru a stimula creșterea și dezvoltarea sănătoasă;

-are efect antioxidant.

De la păr și unghii sănătoase, până la bariera împotriva răcelii, Zincul este unul dintre elementele de care organismul tău are nevoie pentru a funcționa în fiecare zi la capacități maxime.

 

Zincul: aliatul tău de încredere împotriva răcelii

După cum ai putut vedea mai sus, Zincul fortifică sistemul imunitar. Asta înseamnă că ai un aliat împotriva răcelilor de sezon la care să apelezi oricând cu încredere. Fie că vrei doar să fii preventiv sau deja răceala te-a prins, ai grijă ca suplimentele sau alimentele care au în compoziție elementul benefic să nu-ți lipsească din casă.

 

Cum te ajută Zincul mai exact în bătălia cu răceala?

Simplu. Mărești doza consumată zilnic și o să observi cum viroza respiratorie te va ocoli pentru o bună perioadă de timp. Dacă totuși ai avut sistemul imunitar slăbit dinainte, iar răceala te-a luat pe nepregătite, tot Zincul este cel care tratează problemele de sănătate și micșorează semnificativ durata răcelii.

 

Îți curge nasul și îți simți organismul slăbit? Sună deja a început de viroză. Atunci asigură-te că mărești aportul de Zinc în organism, pentru ca el să preîntâmpine simptomele mai severe și să le diminueze rapid pe cele existente.

 

Cum acționează mineralul?

Prin prevenirea fixării virusurilor de răceală în mucoasa nazală. Spre deosebire de pastilele pe care te grăbești să le iei când presimți că te paște o răceală, Zincul merge direct la țintă. Folosit ca gargară, el nu mai ocolește prin sistemul digestiv, ci ocupă direct locul pe care ar fi vrut să îl atace virusurile în țesuturile organismului.

 

Zinc să fie! Dar din ce alimente îl iau?

Vrei și tu să începi prevenția împotriva răcelii? Ți-am pregătit mai jos câteva alimente și moduri prin care îți poți lua cantitatea necesară de minerale. Întărește-ți sistemul imunitar consumând următoarele alimente bogate în Zinc:

-pește, în special ton, care are o cantitate de Zinc mai mare față de celelalte specii;

-fructe de mare;

-carne roșie (vită, oaie, miel, porc);

-carne de pui;

-oleaginoase precum migdalele, alunele de pădure, nucile, fisticul, arahidele sau nucile caju;

-fructe consumate ca atare, în special banane, căpșuni, mango, portocale, caise sau ananas;

-ouă;

-produse lactate;

-legume crude sau fierte – îți recomandăm să încerci diverse meniuri cu broccoli, varză (atât în variantă clasică, cât și sortimentul de Bruxelles),

-salată verde, spanac, roșii, cartofi, dovleac, ciuperci, morcovi, sfeclă roșie sau sparanghel.

 

Și în alimentele bogate în carbohidrați ai o sursă bună de Zinc, care se absoarbe mai repede în organism. De asemenea, este reținut pentru o durată mai mare de timp în corpul tău, datorită proprietăților drojdiei. La ce ne referim mai exact? La acțiunea enzimatică a ingredientului folosit, spre exemplu,  pentru creșterea pâinii.

În afară de alimentație, încearcă și suplimente alimentare care conțin Zinc, pentru a te bucura de o stare de bine generală în fiecare zi.

 

Ce soluții naturiste să mai încerci pentru întărirea sistemului imunitar

Pe lângă Zinc, ar fi bine să încerci o alimentație sănătoasă, bogată în fructe și legume, și un stil de viață echilibrat.

Starea de slăbire a organismului poate fi cauzată și de radicalii liberi din corpul tău, pe care îi poți combate printr-o cură de detoxifiere cu ulei de usturoi. Sau ajută-ți sistemul imunitar cu tablete de Cordyceps.

 

Nu uita să te protejezi și de vremea mai puțin prietenoasă din zilele reci. Bea regulat ceaiuri pentru imunitate și organismul tău va uita complet ce înseamnă răceala.

 

Citește și alte sfaturi utile pentru un stil de viață sănătos în blogul Eden Line sau comandă produsele noastre din plante naturale.