Metode practice pentru eliminarea petelor pigmentare

25-02-2021

Combate eficient petele pigmentare de pe ten




 

Un ten îngrijit înseamnă două lucruri importante: sănătate și mai multă încredere în sine. Indiferent de micile imperfecțiuni care îți dau bătăi de cap, soluții există și trebuie să știi cum să le alegi pe cele mai potrivite pentru tine.

 

Dacă ai observat apariția unor pete pigmentare pe ten, descoperă cauzele acestora și câteva metode eficiente de reducere și prevenire, ușor de aplicat.

 

Iată tot ce trebuie să știi despre eliminarea petelor pigmentare!

 

Ce sunt petele pigmentare

Petele pigmentare, cunoscute și ca hiperpigmentare, se manifestă prin apariția unor zone de culoare galbenă sau brună la nivelul tenului. Fenomenul opus se numește hipopigmentare și este ușor de identificat prin apariția unor pete mai deschise, aproape albe.

Experții spun că nuanța pielii fiecărei persoane este dată de melanocite – celule care secretă melanină, pigment responsabil de colorarea pielii sau a firului de păr. De regulă, cantitatea de melanină este afectată și de modificările hormonale.

 

Cele mai comune cauze ale petelor pigmentare

Apariția petelor pigmentare este influențată de mai mulți factori. Printre cele mai comune cauze se numără:

Vârsta: după 30 de ani, nivelul de melanocite scade, dar activitatea lor devine mai intensă și influențează pigmentarea;

Antibioticele: consumate excesiv duc la apariția petelor pigmentare;

Inflamația produsă de acnee: melanina este secretată în exces în urma inflamațiilor sau rănilor;

Expunerea îndelungată la soare: trebuie evitată dacă nu folosești creme de protecție solară;

Stresul: situațiile cu puternic impact emoțional ne pot afecta direct aspectul pielii, mai ales al tenului;

Acumularea de toxine în organism: o alimentație nesănătoasă favorizează apariția problemelor de natură dermatologică;

Schimbările hormonale: le afectează mai ales pe femeile însărcinate sau aflate la menopauză.

 

În general, femeile sunt mai predispuse la apariția petelor pigmentare decât bărbații. Activitatea hormonală intensă din timpul sarcinii, dar și dereglarea cantității de progesteron sau estrogen este o cauză testată a apariției petelor pigmentare.

 

3 remedii și tratamente naturale împotriva petelor pigmentare

Din moment ce ai identificat cauzele exacte ale producerii petelor pigmentare, merită să acorzi mai multă atenție organismului tău și să elimini factorii de risc.

 

Concentrează-te în primul rând pe adoptarea unei alimentații echilibrate și pe evitarea situațiilor epuizante sau stresante.

 

Susține obiceiurile sănătoase printr-o serie de metode eficiente pentru înlăturarea petelor pigmentare. Iată cele mai sigure tratamente naturale împotriva petelor pigmentare!

 

#1 Folosește gelul cu aloe vera pentru un ten perfect

După cum ai văzut, inflamațiile sau rănile influențează apariția petelor pigmentare la nivelul tenului. Un remediu natural testat este aplicarea gelului cu aloe vera pe ten. Timpul de acționare este de maximum 30 de minute, după care trebuie înlăturat prin clătire.

 

Gelul cu aloe vera este renumit pentru efectul său calmant, dar și pentru capacitatea de a reduce roșeața. Foarte eficientă pentru ameliorarea afecțiunilor pielii este și masca hidratantă cu aloe vera.

 

Masca facială cu extract de aloe vera reface pielea afectată de radiațiile solare și previne îmbătrânirea prematură a tenului. Efectul reparator și antiinflamator al măștii reduce semnificativ riscul de apariție a petelor pigmentare.

 

#2 Tampoanele terapeutice ajută la eliminarea petelor pigmentare

E important să știi că medicina modernă stabilește o conexiune strânsă între aspectul pielii și sănătatea aparatului reproducător. Petele pigmentare reprezintă un criteriu important în evaluarea stării de sănătate feminine.

 

Conform medicinii tradiționale chineze, petele pigmentare sunt cauza acumulării toxinelor și pot fi asociate cu afecțiuni ale organelor genitale.

 

Tampoanele terapeutice de la Eden Line sunt o alegere inspirată pentru că reglează secrețiile interne și favorizează detoxifierea și purificarea circulației. Datorită acestor beneficii, tampoanele terapeutice asigură curățarea eficientă a tenului și previn formarea petelor pigmentare.

 

#3 Curăță regulat tenul cu săpunul cu turmalină

Curățarea corectă a tenului previne apariția iritațiilor și a inflamațiilor. De aceea, alegerea săpunului potrivit este un pas foarte important. Majoritatea săpunurilor din comerț au un pH de peste 7 care asigură curățarea eficientă a pielii. Din păcate, un pH atât de ridicat irită tenul, inflamațiile reprezentând una dintre cauzele petelor pigmentare.

 

Un săpun capabil să curețe pielea eficient, fără să producă iritații, trebuie să aibă un pH apropiat de cel al pielii. Săpunul cu cristale de turmalină are un pH de 5.5, o valoare foarte apropiată de cea a pielii umane.

 

Utilizarea frecventă a săpunului cu turmalină purifică tenul, estompează semnele de îmbătrânire și previne apariția petelor pigmentare sau a furunculelor.

 

Urmează cu încredere sfaturile noastre despre prevenirea și înlăturarea petelor pigmentare la nivelul tenului. Bucură-te de un ten fără imperfecțiuni, mereu pregătit de ieșit în lume și mândru să fie surprins de aparatul foto.

 

Amintește-ți că un ten strălucitor cu îngrijire se ține.

 

Pe curând!

 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.

 

Click aici-> Mă înscriu!