Ce e cistita și mituri în care să nu mai crezi
Ce e cistita și mituri în care să nu mai crezi
Aproape fiecare om trece printr-un episod de cistită măcar o dată în viață. Din păcate, faptul că este o afecțiune destul de comună a atras în jurul cistitei numeroase mituri care circulă printre cei care nu se informează din surse sigure.
Nouă ne place să fim întotdeauna informați și să-ți oferim surse de încredere pentru a te documenta despre problemele de sănătate pe care le întâmpini. În plus, dacă știi cum să previi afecțiunile, te menții în formă în fiecare zi.
În articolul de azi discutăm despre ce este, de fapt, cistita. Descoperă cum se manifestă și de ce apare. Apoi, o să demontăm mituri despre cistită care s-au format de-a lungul timpului și în care nu trebuie să mai crezi dacă vrei să ai un organism sănătos.
Ce este cistita: tot ce trebuie să știi despre această afecțiune
Cistita este o infecție urinară, care se manifestă, mai ales, prin usturime la urinare. Practic, mucoasa vezicii urinare se inflamează din diverse cauze și produce disconfort la urinare și dureri pelvine.
De obicei, este cauzată de germeni și bacterii care afectează mucoasa vezicii. În acest sens, cel mai simplu mod de a preveni apariția infecției este o îngrijire corespunzătoare a zonei genitale.
Spre exemplu, absorbantele de zi sunt esențiale în igiena intimă a femeilor. Bărbații, în schimb, sunt mai sensibili la cistită atunci când suferă de adenom de prostată. Cu alte cuvinte, ei trebuie să vizeze sănătatea prostatei, în primul rând.
Ce nu este cistita: mituri în care să nu mai crezi
Am lămurit deja că cistita este o infecție urinară. Asta înseamnă că nu ai de ce să-ți faci griji prea mari în privința ei. Există numeroase metode de prevenire a cistitei și tratamente eficiente.
Așadar, vorbim despre o afecțiune de scurtă durată, care nu-ți afectează major stilul de viață. E posibil să simți că ai nevoie la toaletă mai des și să fii afectat de durerile specifice, dar după tratament, totul revine la normal.
Cu toate acestea, sunt persoane care nu cer sfaturile unui medic specialist și lasă problema să se agraveze. Sau chiar își alcătuiesc singure scheme de tratament, în funcție de miturile care circulă despre cistită.
Uite care sunt cele mai cunoscute concepții greșite despre infecția urinară și de ce nu sunt ele adevărate. Citește-le pentru a identifica miturile despre cistită care apar peste noapte.
Mit 1: Cistita este o boală care afectează doar femeile
Probabil ideea că cistita este o boală specifică femeilor a apărut din cauza faptului că ele sunt mai predispuse la infecția urinară decât bărbații.
De fapt, multă lume confundă cistita cu vaginita, infecția și inflamația organelor genitale. De aici pleacă preconcepția că infecția urinară afectează doar persoanele de sex feminin. De aceea, trebuie să fii atent la miturile despre cistită care te pot induce în eroare.
Mit 2: Faci cistită dacă te așezi pe ceva rece
Orice femeie a auzit măcar o dată în viață replica „Ridică-te de acolo, că răcești jos”. Prin asta se refereau, mai exact, la faptul că s-ar putea să ai usturimi la urinare și dureri pelvine. Cu alte cuvinte, cistită. Totuși, trebuie să știi că ea nu apare din faptul că stai în șezut pe o suprafață rece.
Iată care sunt, de fapt, cauzele cele mai frecvente ale infecției urinare:
-infecții cu bacterii, precum E. coli sau stafilococi;
-infecții cu virusuri;
-perioade îndelungate de expunere la radiații;
-produse de igienă nepotrivite.
Pentru doamne și domnișoare, Eden Line a pregătit absorbante de zi cu bandă anionică care țin departe virusurile și bacteriile.
Mit 3: Cistita e o boală cu transmitere sexuală
Sunt persoane care consideră că cistita este o boală care se transmite pe cale sexuală. Deși acest lucru nu este adevărat, sexul poate fi într-adevăr un factor care mărește riscul de apariție al infecției urinare.
De ce spunem asta? Pentru că în timpul actului sexual, se creează un mediu favorabil pentru transmiterea bacteriilor în tractul urinar. În special femeile sunt vizate de acest risc.
Pentru un plus de prevenție, poți folosi ovule terapeutice care să mențină zona genitală protejată de infecții.
Cum să previi și să tratezi cistita cu soluții naturiste
Întotdeauna natura oferă soluții pentru afecțiunile care îți pun probleme.
În cazul cistitei, regulile sunt simple. Trebuie să urmezi 2 pași esențiali pentru a ține infecția urinară la distanță:
1. Ai nevoie de suplimente nutritive care să asigure un echilibru în organism. Dacă le incluzi în regimul tău zilnic, corpul tău va fi mai puternic în fața oricărei afecțiuni.
2. Urmează un ritual de igienă intimă exemplară.
Spre exemplu, doamnele și domnișoarele pot folosi tampoane terapeutice. Ele sunt ușor de utilizat, având forma unor biluțe vaginale. Avantajul lor este că protejează zona intimă și o ferește de bacterii. Cu alte cuvinte, ele previn cu succes apariția cistitei.
Ai grijă de sănătatea ta cu metode naturale, fără reacții adverse sau contraindicații. Fii atent la miturile despre cistită care circulă și documentează-te cu atenție.
Fii mereu sănătos!
Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.