Încearcă rețete de prăjituri delicioase cu cafea Ganoderma
Încearcă rețete de prăjituri delicioase cu cafea Ganoderma
Simte gustul de cafea în fiecare înghițitură din deserturile tale preferate. Știm că ceașca din fiecare dimineața este ajutorul tău pentru o zi plină de energie. Dar cum ar fi să poți savura aroma băuturii și prin alte metode?
Dacă ești fan al deserturilor, dar vrei să bei și o cafea dulce, e prea mult zahăr pentru o singură zi. Dar, în articolul de astăzi ți-am pregătit soluția ideală pentru a le combina pe amândouă. Prăjiturile cu cafea. Dar nu orice tip de cafea, ci Ganoderma.
Te bucuri, deci, de gustul special al cafelei și de proprietățile ciupercii Reishi, numită și „elixirul nemuririi”. Descoperă cele mai îndrăgite rețete de prăjituri cu cafea Ganoderma pe care să le prepari.
#1. Chec cu cafea Ganoderma
Hai să începem ușor, cu un chec pufos. Uite ce îți trebuie:
- 200 grame făină;
- 5 linguri zahăr;
- 2 plicuri cafea instant Ganoderma Neagră (sau Latte – în funcție de cât de intens vrei să fie gustul);
- 4 ouă;
- 50 g unt;
- două pliculețe zahăr vanilinat;
- un pliculeț praf de copt;
- sare.
Să înceapă prepararea!
1. Separă ouăle și pune albușurile într-un bol. Adaugă un praf de sare peste ele. Mixează albușurile la viteză mică pentru început. Apoi, după ce ele încep să se transforme în spumă, mărește viteza mixerului și adaugă zahărul. Amestecă în continuare la viteză mare, până obții o spumă tare, cu aspect lucios.
2. Topește untul și adaugă-l peste gălbenușuri. Apoi, adaugă amestecul obținut peste albușurile bătute spumă. Încorporează gălbenușurile cu grijă, amestecând de jos în sus, pentru a nu pierde aerul din albușuri.
3. Pune praful de copt peste făină. Adaugă câte o lingură de făină la compoziția anterior obținută și amestecă ușor.
4. Împarte compoziția în două părți. Pregătește cafeaua Ganoderma pentru încorporare. Înainte să o adaugi la restul amestecului, diluează cu puțin apă, până obții o cremă. Acum o poți pune în jumătate din compoziția checului. Amestecă bine până ai o masă omogenă.
5. Toarnă în tavă pe rând câte o parte din amestecul simplu, și câte puțin din cel cu cafea. Astfel vei avea un chec vesel și colorat la final. Pune-l la cuptor, la foc mediu și lasă-l circa 30-40 de minute.
Checul e gata după ce trece testul cu scobitoarea. Adică, atunci când bagi o scobitoare în el, iar lemnul iese fără urme de compoziție.
Cine ar fi crezut că poți ține sub control afecțiunile cardiovasculare cu o prăjitură? Da, cafeaua ganoderma tratează tensiunea arterială scăzută. Dacă o adaugi în deserturile tale, ai doar de câștigat.
#2. Negresă reinterpretată cu cafea Ganoderma
Încearcă și mult iubita negresă. Sigur ai făcut măcar o dată prăjitura cu cacao și toată familia a fost încântată. Ei bine, hai să adăugăm în rețeta de negresă și cafea Ganoderma. Te bucuri, astfel, de un gust deosebit și de proprietățile ciupercii Reishi pentru organismul tău.
Pregătește următoarele ingrediente:
- un pachet de unt;
- 3 ouă;
- 1 cană și jumătate de făină;
- 2 căni de zahăr;
- 1 cană lapte;
- 2 linguri de cacao;
- un pliculeț de cafea instant Ganoderma Latte;
- un pliculeț de praf de copt;un praf de sare.
Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a obține o negresă cu cafea delicioasă.'
1. Într-o cratiță pune laptele, cafeaua, zahărul și cele două linguri de cacao. Pune-le la foc mediu și adaugă untul tăiat cubulețe. Fierbe compoziția timp de 2-7 minute și amestecă încontinuu. După ce oprești focul, toarnă din compoziția obținută într-o cană. Vei avea nevoie de ea mai târziu.
2. Lasă restul compoziției la răcit. Apoi adaugă ouăle pe rând și amestecă bine. Pune și făina și praful de copt, iar la final adaugă un praf de sare. El potențează gustul prăjiturii.
3. După ce amestecul este omogen, pune-l într-o tavă și pune-l la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Lasă-l timp de 40 de minute. Poți face și aici testul cu scobitoarea.
4. Când negresa este coaptă, înțeap-o din loc în loc cu o furculiță și toarnă peste ea compoziția din cana pe care ai oprit-o mai devreme.
Acum ai o negresă caldă și bine însiropată. Gustul aromat îți bucură fiecare înghițitură. Descoperă și rețete de băuturi cu cafea Ganoderma pe care să le prepari rapid, atunci când timpul te presează.
#3. Brioșe cu cafea Ganoderma
De câte ori nu ai poftit la brioșele pufoase din vitrinele cofetăriilor? Fă-ți și tu propriile prăjituri delicioase cu cafea, în forme ușor de consumat și de ornat. Mai ales în sezonul rece, brioșele sunt nelipsite din bucătăriile gospodinelor.
Cu atât mai bine dacă vrei să încerci rețeta în lunile reci. De ce? Pentru că beneficiile cafelei Ganoderma iarna îți pot întări organismul.
Ai nevoie de:
- 3 ouă;
- 5 linguri de zahăr;
- 50 g unt;250 g făină;
- 100 ml de cafea Ganoderma preparată proaspăt;
- un pliculeț de praf de copt;
- un pliculeț zahăr vanilinat.
Amestecă ouăle, zahărul și untul topit. Apoi adaugă cafeaua Ganoderma, făina și praful de copt și amestecă până obții o compoziție omogenă. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade și pune brioșele în hârtiile speciale pentru copt. Lasă prăjiturelele la cuptor 20-25 de minute.
Apoi le poți adăuga orice cremă dorești. Deja ai un blat pufos și gustos ca bază pentru experimentele tale în prăjiturit.
Dacă vrei să încerci și alte rețete de prăjituri cu cafea Ganoderma, găsești și alte variante pe Internet. Sau poți să recreezi chiar tu deserturile tale preferate, adăugând și cafeaua cu ciuperca Reishi printre ingrediente.
Savurează deserturi inedite, cu ingrediente cu proprietăți benefice și fii atent cu organismul tău.
Fii mereu sănătos!