Remedii naturale impotriva asteniei de primavara

25-03-2021

Remedii naturale împotriva asteniei de primăvară






Primăvara ne încurajează să fim energici și deschiși spre noi începuturi. Totodată, e un anotimp al provocării care ne testează limitele prin astenia de primăvară.


Mai mult, astenia de primăvară ne poate afecta pe toți, indiferent de vârstă. Cu atât mai predispuse sunt persoanele active, care au tendința să se suprasolicite sau care trebuie să facă față unor medii stresante.


De când cu pandemia, această oboseală de primăvară își face simțită prezența în rândul populației într-un procentaj tot mai mare.


Din fericire, există destule remedii împotriva asteniei de primăvară, iar natura este foarte darnică și de această dată.


Află ce poți face pentru combaterea asteniei de primăvară și redescoperă starea de bine!


Ce înseamnă astenia de primăvară

Pe scurt, astenia de primăvară îți provoacă o stare generală de slăbire a organismului și îți accentuează senzația de lipsă de energie. Absența energiei poate fi dublată și de un disconfort psihic ca stările de anxietate sau depresie.


Există riscul ca simptomele asteniei de primăvară să fie cronice. Pe de altă parte, în funcție de organismul fiecăruia, acestea pot fi de scurtă durată sau intermitente. Vestea bună este că dacă le acordăm atenția necesară, simptomele se estompează până la dispariția totală.


Stările de apatie și oboseală permanentă sunt asociate cu finalul iernii, când organismul intră în noul sezon cu o putere de asimilație scăzută.


Din cauza alimentației mai puțin bogată în fructe și legume proaspete, cât și a lipsei pronunțate de activitate fizică, apar carențe de minerale (zinc, magneziu, calciu) și vitamine (complexul de vitamine B, vitaminele C, D și E).


Aceste carențe cresc iritabilitatea și favorizează starea de epuizare fizică.


Care sunt cauzele asteniei de primăvară

Astenia de primăvară este stimulată și de perioada de tranziție a organismului de la un sezon la altul. Vezi care sunt cele mai comune cauze ale asteniei de primăvară:


Alergiile – astenia de primăvară se instalează mult mai rapid în organismele care se confruntă cu alergiile sezoniere precum alergia la polen sau la acarienii de praf.


Nivelul redus de endorfine – endorfinele sunt responsabile cu buna dispoziție în organismul uman. Un nivel redus de endorfine provoacă stări precum anxietatea sau depresia. Luminozitatea scăzută din timpul iernii afectează cantitatea de endorfine.


Schimbările climatice dese – primăvara e capricioasă, alternând zilele însorite cu altele în care plouă sau chiar ninge. Schimbările meteorologice bruște forțează organismul să se adapteze constant, consumă multă energie și cresc vulnerabilitatea în fața asteniei.


Citește și articolul nostru despre oboseala cronică – simptome, cauze, tratament.


Cele mai frecvente simptome ale asteniei de primăvară

Astenia de primăvară îți afectează organismul atât la nivel fizic, cât și psihic.


Iată cele mai comune simptome ale asteniei de primăvară!

Simptome fizice ale asteniei de primăvară

Simptome psihice ale asteniei de primăvară

oboseală permanentă;

epuizare nervoasă;

palpitații;

irascibilitate;

spasme și crampe musculare;

lipsă de concentrare;

migrene;

lipsă de motivație pentru activități care înainte aduceau multă satisfacție;

stări de amețeală și confuzie;

insomnie;

simptome de răceală.

sentiment acut de melancolie sau chiar depresie.

 


Top 5 remedii naturale împotriva asteniei de primăvară

Din fericire, există multiple remedii eficiente împotriva asteniei de primăvară, gata să-ți redea energia și motivația pentru tot ce te pasionează.


#1 Uleiul de cătină: sistem imunitar puternic și echilibru emoțional

Uleiul de cătină îți fortifică organismul pe trei direcții principale: întărirea imunității, producerea de anticorpi și protecția mucoaselor (gastrice, oculare, respiratorii) în fața virusurilor și a bacteriilor.


Din punct de vedere emoțional, uleiul de cătină are efect calmant, reduce stările de angoasă și stimulează producția de serotonină, cunoscută și ca „hormonul fericirii”. Pentru o stare de bine de lungă durată, ai nevoie de ulei de cătină presat la rece.


#2 Locomotor Biocalcium sprijină sistemul nervos

După cum ai văzut, alimentația mai puțin echilibrată din sezonul rece favorizează carența de minerale. De aceea, e foarte important să te orientezi spre suplimente alimentare care suplinesc anumite lipsuri.


Deficitul de calciu se poate regla cu Locomotor Biocalcium, bogat în L-aspartat de calciu, turmeric și aloe vera.


Absorbția calciului în organism îți schimbă radical starea de spirit pentru că anihilează stările de irascibilitate, combate insomnia și previne tulburările psihice precum anxietatea sau depresia.


În plus, Locomotor Biocalcium ameliorează crampele musculare, acestea fiind un simptom deranjant al asteniei de primăvară.


#3 Zinc Tablet întărește sistemul imunitar

Deficitul de zinc ne poate crea un puternic disconfort la trecerea dintre iarnă și primăvară. De aceea, analizele de sânge sunt un bun început de primăvară, iar dacă depistezi o carență de zinc, ia măsurile potrivite.


Zinc Tablet de la Eden Line e de mare ajutor în caz de astenie. Printre beneficiile pe care ți le aduce se numără întărirea sistemului imunitar în fața a peste 40 de virusuri și bacterii.

În plus, zincul accelerează procesul de eliminare a toxinelor din organism, oferindu-ți echilibrul de care ai nevoie după o iarnă cu o alimentație mai puțin sănătoasă.


#4 Complexul de vitamine B reglează neurotransmițătorii


Medicii susțin că majoritatea vitaminelor din complexul B mențin sănătatea sistemului nervos și reglează secreția de neurotransmițători. Printre cei mai cunoscuți neurotransmițători sunt dopamina și serotonina.


Nivelul scăzut de serotonină este unul dintre principalii factori declanșatori ai tulburărilor psihice precum anxietatea sau depresia. Mai mult, insomnia poate fi unul dintre efectele acestor tulburări.


Și în caz de astenie, dezechilibrul emoțional e una dintre provocările majore. Se poate întâmpla ca astenia să facă echipă bună cu anxietatea sau depresia. Atunci ai nevoie de o mână de ajutor pentru redobândirea echilibrului emoțional.


Vitaminele B1, B2, B6 și B9 joacă un rol important în reglarea neurotransmițătorilor și induc stări de calm și relaxare. În stare naturală, acest complex este foarte ușor de găsit în tărâțele de grâu.


#5 Cordyceps Sinensis combate oboseala și îți redă energia

Cordyceps Sinensis e responsabilul cu energia. După cum ai văzut, astenia de primăvară îți reduce flexibilitatea la schimbare, te afectează emoțional și îți provoacă o oboseală intensă.


Dacă te regăsești în această situație, e timpul să inițiezi multe schimbări în viața ta. Pe lângă alimentația echilibrată, hidratarea regulată și exercițiile fizice, Cordyceps Sinensis te ajută să-ți redobândești energia.


Pentru că sistemul imunitar e greu încercat în această perioadă de tranziție, Cordyceps e alegerea perfectă pentru că știe cum să-l stimuleze.


Mai mult, unul dintre efectele ciupercii tibetane este creșterea capacității antioxidante a celulelor, fapt care diminuează senzația de oboseală.


Sperăm că sfaturile noastre despre combaterea asteniei de primăvară îți sunt de folos, iar de acum știi cum să-ți ajuți organismul să se acomodeze cu această perioadă de tranziție.


Până data viitoare, primăvară cu energie și voie bună!

 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.

 

Click aici-> Mă înscriu!