Remedii pentru tensiunea arterială scăzută: Cafeaua cu Ganoderma

18-02-2020

Remedii pentru tensiunea arterială scăzută: cafeaua cu Ganoderma

 

Dacă ai descoperit că în ultimul timp tensiunea scăzută îți joacă feste, nu te îngrijora. Echipa Eden Line vine cu soluții eficiente pentru această situație.

 

În primul rând, trebuie să înțelegi exact ce este tensiunea scăzută, cunoscută și ca hipotensiune și ce efecte are asupra organismului uman. Odată stabilit acest lucru, e cazul să descoperi cum o reglezi.

 

Hipotensiunea arterială și simptomele sale

Pe scurt, hipotensiunea se referă la tensiunea arterială suficient de redusă din cauza căreia fluxul de sânge care alimentează organele vitale este insuficient. Fenomenul invers presupune creșterea presiunii sângelui în artere și se numește hipertensiune.

 

Tensiunea arterială nu are o valoare constantă. Ea fluctuează pe parcursul zilei în funcție de gradul de stres și oboseală pe care îl simțim, sau în funcție de poziția corpului.

 

Există persoane care funcționează normal și în caz de hipotensiune, fără să perceapă simptomele neplăcute ale scăderii presiunii sangvine. Uneori, hipotensiunea este văzută chiar ca un avantaj pentru că persoanele hipotensive sunt mai puțin predispuse la boli cardiace, boli renale sau accidente vasculare cerebrale.

 

În condițiile în care tensiometrul indică o valoare de 9 cu 6 (90/ 60 mmHg), atunci ar fi bine să contactezi un medic. În această situație, apare riscul de hipotensiune severă care îți poate afecta grav organismul pentru că organele vitale nu sunt suficient alimentate cu sânge și oxigen.

 

De regulă, cele mai comune simptome ale hipotensiunii sunt:

  • oboseala cronică;
  • depresia;
  • tulburările de concentrare;
  • amețeala și pierderea conștinței;
  • privirea încețoșată;
  • pierderea echilibrului;
  • senzația de greață.

 

Cauzele hipotensiunii arteriale

De altfel, în multe situații de viață, hipotensiunea este provocată de cauze concrete. Printre cel mai des întâlnite cauze ale tensiunii arteriale scăzute se numără:

  • perioada de sarcină pentru că organismul mamei trebuie să susțină și organismul fătului;
  • afecțiuni cardiace, cum ar fi insuficiența cardiacă sau bolile valvulare cardiace, din cauza cărora inima nu are puterea să pompeze suficient sânge pentru a menține organismul în parametrii normali;
  • afecțiuni endocrine, cum ar fi hipotiroidia, al cărei simptom este chiar tensiune arterială scăzută;
  • șocul anaflilactic care se referă la o reacție alergică puternică;
  • deshidratarea care este mai intensă în caz de grețuri, diaree, febră sau efort fizic excesiv.

 

Cel mai bine este să consulți un medic dacă aceste simptome sunt frecvente și îți afectează calitatea vieții. În cazul în care hipotensiunea nu se manifestă violent, atunci poți avea încredere în următoarele metode prin care poți regla presiunea sângelui cu succes.

 

Iată-le!

 

5 metode prin care îți reglezi hipotensiunea

Dacă ții cont de aceste remedii pentru tensiune arterială scăzută, ai șanse să scapi de oboseală și celelalte simptome ale hipotensiunii. 

 

1. Hidratează-te pe tot parcursul zilei

După cum ai văzut deja, deshidratarea poate fi una dintre cauzele hipotensiunii. Este clar că remediul cel mai potrivit este tocmai hidratarea corespunzătoare a organismului. 

 

Dacă bei suficiente lichide, volumul de sânge din organism crește, iar acest aspect este favorabil pentru fluxul tău sangvin. Un flux sangvin normal menține tensiunea arterială la valoarea potrivită.

 

Apa, ceaiurile, sucururile naturale, ciorbele și supele te vor ajuta cu siguranță să te hidratezi corespunzător.

Evită alcoolul pentru că nu-ți aduce niciun beneficiu, ba mai mult, te deshidratează. Sau, în cazul în care bei alcool, ai grijă să ai și un pahar cu apă lângă tine. Bagheta cu turmalină pentru purificarea apei.

 

 

2. Consumă alimente care cresc tensiune arterială

Ca în toate cazurile, alimentația e importantă. Medicii recomandă să pregăteși un meniu compus din gustări dese și puțin consistente. Carbohidrații sunt de evitat, dar fructele și legumele sunt literă de lege în meniul zilei.

 

E important să știi că deficitul de vitamina B12 și deficitul de acid folic sunt cauze ale anemiei. La rândul ei, anemia duce la o tensiune arterială scăzută. 

 

Pentru a combate carența de B12, consumă cereale integrale, ouă, lactate, fructe de mare sau carne de vită. Carența de acid folic se rezolvă și ea prin consumul de spanac, varză, sparanghel, mazăre, linte, fasole, avocado, conopidă, sfeclă, țelină, oleaginoase și citrice.

 

Dacă nu ai alte probleme de sănătate care îți impun să te abții de la sare în mâncare, să știi că aceasta contribuie la creșterea tensiunii arteriale și poate fi consumată echilibrat.

 

3. Gestionarea atentă a poziției corporale

Supravegherea poziției corpului e mai ușor de realizat decât supravegherea alimentației, așa că o să te descurci garantat.

 

Tot ce trebuie să faci este să eviți să te ridici brusc de pe scaun sau să te așezi în aceeași manieră. Tranziția bruscă de la o postură la alta e însoțită de amețeală și dezechilibră și poate provoca hipotensiunea. Domolirea mișcărilor în această situație e cheia succesului.

 

4. Cafea cu Ganoderma: energie intr-un singur plic

Un alt remediu de succes pentru reglarea tensiunii arteriale este cofeina. După cum bănuiești, cea mai la îndemână sursă de cofeină e cafeaua. O cafea cu ganoderma de calitate îți crește temporar tensiunea arterială prin stimularea sistemului cardiovascular, dar și prin creșterea frecvenței cardiace.

 

Produsul cafea cu Ganoderma este un produs de uz general care merită un loc fruntaș pe raftul din bucătărie. Ganoderma este o ciupercă în care medicina tradițională chineză îți pune toată încrederea, numind-o „elixirul nemuririi”.

 

Ciuperca Ganoderma are în compoziția sa peste 200 de substanțe bioactive și are capacitatea de a regla tensiunea arterială de peste 4000 de ani. 

 

Pe lângă reglarea tensiunii arteriale, Ganoderma este un antioxidant natural deosebit de puternic, care surprinde prin următoarele proprietăți:

  • întărește sistemul imunitar;
  • energizează organismul și combate oboseala;
  • ameliorează problemele cardiovasculare;
  • funcționează ca protector hepatic.

 

Așadar, cafeaua cu ganoderma, este un ajutor de nădejde pe care te poți baza cand vine vorba de tensiune.

 

5. Ciorapi elastici compresivi

În farmacii găsești ciorapi elastici compresivi și e bine să îi ai și tu în casă. Aceștia sunt utilizați frecvent pentru a calma durerile provocate de varice. Vestea bună e că sunt la fel de eficienți în reducerea acumulării unei cantități mari de sânge la nivelul membrelor inferioare.

6. Efectele consumului de Cordyceps asupra sănătății tensiunii arteriale

Unul dintre cele mai bune remedii pentru sănătate este Cordyceps Sinensis. Printre beneficiile ciupercii Cordyceps testate de oamenii de știință se numără și reglarea tensiunii arteriale. 

Până data viitoare, îți dorim multă sănătate și te invităm la o ceașcă de cafea de calitate.

 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.