Top 5 metode naturiste pentru ingrijirea si mentinerea tenului

28-01-2020

Top 5 metode naturiste pentru îngrijirea și menținerea tenului

 

 

 

 

 

 

În caz că aveai dubii, să știi că pielea este organul cu o suprafață vastă care ne acoperă și ne protejează corpul cât se poate de eficient. Altfel spus, pielea este scutul care face față toxinelor, razelor ultraviolete sau efectelor nocive ale poluării. 

 

Dacă pielea ne protejează cu atâta îndârjire, e de datoria noastră să o protejăm la rândul nostru. 

 

După cum ai intuit deja, zona facială este cea mai sensibilă și cel mai mult expusă capriciilor climatice.

 

Există multe variante de îngrijire a pielii faciale, inclusiv metode prin care ridurile sau liniile fine pot fi estompate. Între metodele naturiste și cele chirurgicale, e clar că prima variantă este mult mai sigură. 

 

Spre deosebire de metodele naturiste de îngrijire a tenului, cele chirurgicale sunt mult mai invazive și traumatizante, iar efectul lor nu este de lungă durată. Metodele naturiste au avantajul că pe lângă îngrijire și refacere, îți garantează și menținerea frumuseții tenului.

 

Singura condiție este ca tu să fii constant și să aplici tratamentul ales regulat.

 

În acest sens, echipa Eden Line îți prezintă câteva metode și precauții spre care merită să-ți îndrepți atenția.

 

1. Curățare eficientă pentru o piele de vis

 

O curățare eficientă presupune înlăturarea sebumului, a transpirației, prafului, celulelor moarte și bacteriilor care se strâng în zona facială în timpul zilei.

 

Curățarea tenului este un procedeu care se repetă de mai multe ori pe zi în funcție de tipul de ten pe care îl ai. Dacă un ten normal sau uscat are nevoie să fie curățat de 2 ori pe zi, un ten gras îți va solicita atenția de minimum 4 ori pe zi.

 

Nu uita să te demachezi în fiecare zi, chiar dacă nu ai aplicat farduri.

 

Un bun agent de curățare al tenului este un săpun, dar acesta trebuie ales cu mare grijă. Majoritatea săpunurilor au o valoare a pH-ului (un indicator al acidității) de peste 7. Săpunurile cu un pH ridicat sunt eficiente pentru curățare, dar prea agresive pentru piele, fapt care duce la apariția diverselor iritații.

 

Soluția ideală este alegerea unui săpun cu un pH mai scăzut, de 5,5, adică valoarea pH-ului pielii normale. În acest sens, o alegere inspirată este săpunul bio cu turmalină care înlătură cu succes celulele moarte, revitalizează tenul și îmbunătățește circulația sangvină la nivelul tegumentelor feței.

 

Pentru a-ți forma o idee mai clară, te invităm să citești articolul nostru despre ce este turmalina și care sunt beneficiile acesteia.

 

2. Protecție solară pentru un ten radios

 

Protecția solară este mai mult o precauție decât o metodă, dar e clar că nu trebuie să o ignori. Expunerea îndelungată la razele solare provoacă apariția ridurilor, a petelor maronii și crește inclusiv riscul de cancer de piele.

 

Pentru că în intervalul de timp 10:00 – 14:00, razele ultraviolete sunt necruțătoare, cel mai bine ar fi să îți acoperi zona capului cu o pălărie cu boruri ample.

 

Folosește o cremă de protecție solară cu factor de protecție (SPF) de 15. Crema aleasă trebuie aplicată abundent în zona feței, a gâtului și a decolteului.

 

Nu renunța la cremă nici pe timp de ploaie sau când e înnorat pentru că norii doar filtrează razele ultraviolete, dar nu te protejează de ele.

 

3. Bine hidratat, ten catifelat

 

Hidratarea corespunzătoare a tenului nu trebuie tăiată de pe listă. De regulă cremele hidratante conțin și factor de protecție solară, ceea ce reprezintă un avantaj.

 

Se recomandă utilizarea cremelor sau loțiunilor hidratante de 2-3 ori pe zi. O cremă de noapte este ideală pentru un ten normal sau mixt. 

 

Pentru un ten catifelat poți încerca și o rețetă 100% naturală. 

 

Ai nevoie doar de 25 g coada șoricelului uscată pe care o fierbi în 500 ml apă timp de 15 minute la foc mic. Lași conținutul să se răcească și apoi îl strecori. La final adaugi o linguriță de miere de albine naturală și „loțiunea pentru hidratare” este gata. Șterge-te în fiecare dimineață pe față cu acest preparat, folosind șervețele demachiante.

 

4. Somnul de frumusețe 

 

„Somul de frumusețe” nu este o simplă vorbă din popor. Este demonstrat că dacă dormi mai puțin de 7- 8 h pe noapte, tenul tău va fi afectat. Ridurile devin mai accentuate, iar semnele de îmbătrânire mai clare. Treptat, tenul își pierde vitalitatea.

 

Orele suficiente de somn duc la eliberarea unei cantități mai mari de colagen, proteina care contribuie la fermitatea și frumusețea tenului.

 

5. Unde colagen nu e, nimic nu e

 

Dacă tot am adus vorba despre colagen, să înțelegem cât este de esențial pentru un ten ferm și sănătos.

 

Studiile dermatologice au arătat că acesta este o proteină care acționează ca un „adeziv” la nivelul structurilor celulare. După vârsta de 25 de ani, cantitatea de colagen din piele scade, accelerând procesul de îmbătrânire. Această pierdere devine mai ușor de remarcat și la nivelul feței.

 

Pentru a ameliora aceste pierderi, se recomandă să aplicăm o mască de colagen pentru față. Acest tip de mască reface proteina de colagen care contribuie la elasticitatea pielii. 

 

Printre produsele de îngrijire personală Eden Line, găsești masca de colagen pentru față, dar și masca de colagen pentru ochi pentru un efect mai concentrat in jurul ochilor. 

 

Ambele măști sunt confencționate din colagen natural, extras din diverse plante. Deci pielea ta nu este expusă niciunui pericol pentru că absoarbe colagen 100% natural.

 

Sperăm că metodele noastre de îngrijire a tenului îți vor fi de un real ajutor. Până data viitoare, nu uita că obrazul catifelat cu îngrijire se menține!

 

 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.

 

Click aici-> Mă înscriu!