Vaginita: infectia si inflamatia organelor genitale feminine
Vaginita: infecția și inflamația organelor genitale feminine
La Eden Line punem sănătatea pe primul loc și nu îi lăsăm timp nici celui mai mic disconfort să eclipseze arta de a trăi cu bucurie.
De aceea, îți propunem un subiect de discuție delicat, pe care merită să-l cunoști în detaliu, pentru a putea face față cu succes potențialelor neplăceri.
Cu siguranță, ai auzit despre vaginită și știi că deși este o inflamație ușor de combătut cu ajutorul tratamentului adecvat, poate crea un disconfort de proporții și apare spontan.
Nu ne place să lăsăm întrebări fără răspuns. Așadar, iată tot ce trebuie să știi despre vaginită și cum o poți preveni!
Ce este vaginita?
După cum îi spune și numele, vaginita este o inflamație care apare la nivelul vaginului atunci când se creează un dezechilibru microbian în zona respectivă. Vaginita nu ține cont de vârstă, afectând chiar și doamnele aflate la menopauză. Cu toate acestea, cele mai frecvente cazuri de vaginită se înregistrează în rândul adolescentelor cu o viață sexuală activă.
Nu este cunoscută cauza exactă a transmiterii vaginitei, dar medicii o pun pe seama dezechilibrului dintre „bacteriile bune” și „bacteriile rele”, dezechilibru produs la nivel vaginal.
Este important să știi că acest dezechilibru al florei bacteriene poate fi cauzat de o multitudine de factori:
· administrarea antibioticelor pe termen lung;
· splături vaginale dese;
· tulburări hormonale apărute la menopauză sau în timpul sarcinii;
· utilizarea unei lenjerii strâmte, confecționată din nailon;
· utilizarea hârtiei igienice parfumate, a tampoanelor și săpunurilor cu diverse mirosuri;
· stresul și oboseala care afectează sistemul imunitar;
· prezența diabetului zaharat sau a altor boli cu transmitere sexuală;
· contracepția cu spermicide sau utilizarea steriletului;
· debutul precoce al vieții sexuale;
· diversitatea partenerilor sexuali.
Simptome ale vaginitei pe care nu trebuie să le ignori
Barometrul sănătății vaginului este secreția vaginală, adică lichidul format de glandele intravaginale și de cervix, rolul său fiind curățarea vaginului de bacterii și de celule moarte. În plus, secreția vaginală funcționează ca un scut protector împotriva infecțiilor.
Primul semn clar că vaginul se confruntă cu o infecție este modificarea consistenței secreției vaginale. Dacă secreția vaginală nu este transparentă, cu o consistență apoasă și inodoră, atunci ar trebui să iei în calcul un consult ginecologic.
Bineînțeles, în timpul ovulației și al menstruației, este normal ca secreția vaginală să-și schimbe ușor consistența și culoarea.
În funcție de schimbările suferite de secreția vaginală, îți poți da seama cu ce tip de vaginită te confrunți.
În cazul vaginitei bacteriene, secreția devine gri-albicioasă și capătă un miros deranjant. Candidoza vaginală conferă secreției vaginale o culoare albă, cu o consistență asemănătoare brânzei. Tricomoniaza se manifestă prin mirosul înțepător și prin secreția vaginală de culoare verde-gălbuie.
Alte simptome clare ale vaginitei sunt:
· senzația de mâncărime localizată la nivelul vaginului;
· senzația de arsură la urinare;
· dureri sau disconfort pe durata actului sexual;
· iritație la nivelul vaginului.
La aproximativ 50% din femeile afectate, vaginita poate fi asimptomatică, acesta fiind un motiv în plus să soliciți un consult ginecologic măcar o dată pe an.
Metode de prevenire a vaginitei prin tampoane terapeutice
Din fericire, sunt destule alternative eficiente pentru prevenirea vaginitei, și implicit al dezechilibrului florei bacteriene.
După cum ai văzut, produsele pentru igiena intimă feminină pe care le folosești pot cauza apariția acestei infecții la nivel vaginal. De aceea, un bun început poate fi orientarea spre produse mai prietenoase zonei intime.
Un bun exemplu constă în tampoanele pentru igiena feminină de la Eden Line. Dacă te întrebi ce îți oferă în plus aceste tampoane față de cele standard, trebuie să știi că marele avantaj îl reprezintă compoziția acestora.
Tampoanele terapeutice Eden Line sunt confecționate în urma îmbinării dintre biotehnologia modernă și rețetele tradiționale ale medicinei chineze și tibetane. Tampoanele sub formă de biluțe vaginale mixează pe amestecul ingenios dintre diferite plante, benefice funcționării normale a aparatului reproducător feminin.
Caracterizate printr-un puternic efect antiinflamator, tampoanele terapeutice sunt benefice pentru:
· eliminarea toxinelor;
· purificarea pielii;
· îmbunătățirea fertilității;
· creșterea apetitului sexual;
· curățarea colului, a uterului și a vaginului;
· combaterea eroziunii de col uterin, a inflamațiilor vaginale și a mucoasei uterine, cât și a chisturilor ovariene.
Metode de prevenire a vaginitei prin ovule intravaginale
O altă metodă indicată pentru prevenția vaginitei este utilizarea ovulelor intravaginale hidratante.
Bazându-se pe metode împrumutate din medicina tradițională chineză, ovulele intravaginale hidratează epiteliul mucoasei vaginale datorită amestecului de șofran cu rădăcină de angelică, crizantemă sălbatică, măceșe, gel de aloe și alte ingrediente preluate din farmacia naturii.
În plus, ovulele intravaginale refac elasticitatea pereților vaginali și previn afecțiunile infecțioase și inflamatorii la care sunt expuse femeile, indiferent de vârstă.
Utilizarea tampoanelor terapeutice și a ovulelor intravaginale poate fi alternată cu alegerea unei lenjerii care să favorizeze confortul zonelor intime. Slipii cu turmalină și magneți pentru femei sunt o alternativă sănătoasă pentru lenjeria standard, mai ales cea confecționată din nailon.
Acești slipi îmbunătățesc circulația în zona genitală, combat hemoroizii, dar și bolile inflamatorii ca enurezis, cistita sau hiperplazia.
Sperăm că sfaturile noastre despre prevenirea vaginitei îți vor fi de mare ajutor, iar de acum vei știi cum să reacționezi în posibilele situații neplăcute, apărute subit.
Până data viitoare, îți dorim multă sănătate și voie bună!
PRODUSE RECOMANDATE
|
||
|
Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.